Završen sedmi festival
0

Na INmusic festivalu 50.000 posjetilaca

Klix.ba
Završio je sedmi po redu INmusic festival. Pod izuzetno visokim temperaturama ove je godine na festivalu nastupilo pedesetak izvođača pred oko 50.000 posjetilaca u ukupno tri dana održavanja festivala.

Osim glavnog muzičkog dijela programa, koji je ponovo zabilježio nastupe koji će se upisati u muzičku historiju ovog grada, poput onog New Ordera ili izvrsnog sastava Franz Ferdinand, isto kao što su proteklih godina to bili nastupi Cavea, Kraftwerka, Stoogesa, Mobya i mnogobrojnih drugih, koji su posjetili Zagreb zahvaljujući INmusicu, predstavljeni su originalni popratnih dodatni sadržaji festivala. Posjetitelji su zaposjeli baš sve dodatne sadržaje festivala, od pozornice Tko pjeva zlo ne misli, Night Stagea, Balkan partya pa sve do Silent Partya, Ljudskog jukeboxa i Nargila Chill Out bara, i to do ranih jutarnjih sati.

INmusic festival predstavio je i posebno vizuelno uređenje festivala putem festivalskih zastava, umjetničkih instalacija na javnoj rasvjeti te uređenjem drveća.

Ovogodišnji INmusic festival pokazao je da je puno više od muzičkog festivala, INmusic je događaj koji pruža jedinstven doživljaj i iskustvo, a u tom duhu organizacija će i nastaviti pa će tako i sljedeće godine na festivalu biti predstavljeni originalni i zanimljivi sadržaji.

Sedmo izdanje INmusic festivala obilježila su i velika međunarodna priznanja: CNN-ovo uvrštavanje INmusica među 50 najboljih festivala na svijetu te Googleov odabir INmusic festivala među najvažnija svjetska muzička događanja putem prijenosa uživo na You tubeu u cijelom svijetu.

U iznimno teškim recesijskim okolnostima INmusic festival potvrdio je svoju poziciju najvećeg i najvažnijeg hrvatskog muzičkog festivala, podigao je festivalske standarde u regiji na znatno viši nivo, ostvario je iznimna međunarodna priznanja te time postao jedan od ključnih kulturnih i turističkih događaja u Hrvatskoj i Zagrebu.