Muzika
271

Na Igmanu za vikend stotinu čuda: Zoster, Štuke, talizanje, bubble football...

Piše: A. Pobrić
Veliko polje na olimpijskoj ljepotici planini Igman ovog vikenda, 7. i 8. februara, bit će centar zabave i edukacije. Veliki muzički bendovi, DJ-evi, mlade nade, izložbe, radionice, talizanje na gumama, beer pong, bubble football i brojne druge aktivnosti uz organizovan prevoz iz Sarajeva poziv su na "Snow Fest Sarajevo #1" koji se ne odbija.

Kako su na današnjoj konferenciji za medije kazali predstavnici organizatora i učesnici, ovim druženjem Ferijalni savez BiH želi promovisati zimski i omladinski turizam na planinama koje okružuju Sarajevo.

Na dvije pozornice nastupit će poznati bendovi. Prvog dana festivala na glavnoj sceni svira popularni Zoster, a drugog dana Letu štuke. Predgrupa Zosteru bit će Electric Five, a Štukama Strava škola.

Istovremeno, na drugoj pozornici organizacija Chain Reaction u saradnji sa udruženjem umjetnika Baza animirat će svoju publiku velikim brojem umjetničkih i muzičkih performansa. Za DJ-ing će se pobrinuti Worda, Menya, Armin DI High, Vontech, Da Hox i Sanka, a gosti festivala moći će izrađivati i umjetnine od snijega i žice, te pogledati izložbe fotografija i slika.

Davor Pavelić Worda želio skrenuti pažnju javnosti upravo je na radionice, objasnivši da je ciljna grupa festivala omladina koju žele edukovati da ih elektronska muzika ne asocira na opijate i negativne stvari, već da se požele njome baviti nakon što upoznaju i nauče šta je sve potrebno za posao jednog DJ-a. Istovremeno, umjetnost žele približiti i starijima.

Zato dođite da se nadišete svježeg zraka, podržite rad mladih kreativaca, uživate u dobroj zabavi za sve generacije i doprinesete oživljavanju naših planina.

Program oba dana počinje u 10 i završava u 16 sati, a prevoz je osiguran ispred Zemaljskog muzeja BiH. Cijena ulaznice bez prevoza je 7 KM, a sa prevozom 15 KM po danu. Više informacija na Snow Fest Sarajevo #1.