Muzika
0

Na drugom Omiš guitar festu više od 40 takmičara iz BiH

FENA
Drugi Omiš guitar fest 2011. bit će održan od 6. do 10. aprila, uz učešće 220 takmičara iz 13 evropskih država.

Na festivalu će nastupiti i više od 40 takmičara iz Bosne i Hercegovine, među kojima su i Orkestar gitara Umjetničke škole iz Bihaća, Damir Salkić iz Tuzle u "Kraljevskoj disciplini" električne gitare, Erol Ramadanović iz Sarajeva, te Haris Javorić iz Ključa, saopćeno je iz direkcije festivala.

Takmičenje će biti održano u dva dijela - kvalifikacije 6. i 7. aprila te veliko finale 7. aprila, u kojem će ocjenjivačkim sudom predsjedati Vlatko Stefanovski uz kolege Zelu Lipovaču i Murisa Varajića iz BiH.

Takmičari u disciplini električne gitare borit će se za glavnu nagradu u iznosu 1.000 eura, te još 1.000 eura u muzičkoj opremi.

Na festivalu će, uz Vlatka Stefanovskog, nastupiti i gotovo svi najveći gitaristi s ovog područja i šire - Zele Lipovača, Muris Varajić, Emir Hot, Carlo Marchione, Damjan Pejčinoski, Aleksandar Šuković, Dragianni, Alex Aerdelan, Petar Čulić i drugi.

Očekuje se dolazak više od 2.000 gostiju, poznatih izvođača s domaće estrade, brojnih TV, radijskih i novinskih kuća te portala.