Odavanje počasti
0

Na dodjeli Grammyja 3D spot Michaela Jacksona

Sarajevo-x.com
Tokom dodjele nagrada Grammy bit će odana jedinstvena počast preminulom Michaelu Jacksonu koja će uključivati i 3D film koji je pjevač napravio prije smrti.

Odavanje počasti Jacksonu bit će ključni momenat dodjele nagrada Grammy, objavila je Recording Academy.

U sklopu toga će biti prezentiran 3D video snimak koji je Michael napravio za svoj hit "Earth Song", spot koji je trebao biti dio njegovog povratničkog koncerta planiranog za juli 2009. godine u Londonu, piše Associated Press.

U čast velikom pjevaču nastupat će Usher, Celine Dion, Carrie Underwood, Jennifer Hudson i Smokey Robinson. Pomoćnik izvršnog producenta, Ken Ehrlich rekao je da je ovo prvi put da se tokom dodjele nagrada prikazuje 3D klip.

Kralj popa će biti posthumno nagrađen za životno dostignuće.

Prošle godine, producenti showa su željeli da Jackson bude dio proslave 25. rođendana "Thrillera". Ehrlich je pjevaču predstavio nekoliko ideja za nastup koje su uključivale Justina Timberlake i Ushera, što je uzbuđivalo Jacksona, ali je na kraju ipak odustao od toga.

Prema Ehrlichovim riječima, on je spot vidio noć prije Jacksonove smrti.

"Spot prikazuje nevjerovatne slike prirode kroz oči male djevojčice koja zaspi. Kada se probudi, svjedoči uništavanju prirode", rekao je Ehrlich koji je rekao da spot postavlja pitanje o našim vrijednostima.

On je istakao da će Grammy emitovati čitav spot čiji je dio već prikazan u dokumentarcu "This is it". Gledateljima će biti potrebne 3D naočale kako bi mogli uživati u potpunom ugođaju.