Muzika
0

Na BH Beer Festu Crvena jabuka, Sunshine, Zemlja Gruva...

Sarajevo-x.com
Najveći muzičko-pivski festival u Bosni i Hercegovini, BH Beer Fest, održava se u Bijeljini 1, 2. i 3. jula. Tu destinaciju treba uvrstiti u kalendar putovanja jer će se s terena FK Rudar od 17 sati Semberijom rasipati zvuk koji će stvarati najveća muzička imena regiona i Evrope.

Na glavnoj bini, snage 80 kW, će se predstaviti jedna od naših najvećih pop grupa - Crvena jabuka. Njihov prvi album, objavljen 1986. godine, postigao je trenutni uspjeh. Treći album, "Sanjati", smatra se jednim od najboljih pop albuma ikad objavljenih na prostoru bivše Jugoslavije.

Ljubitelji eksplozivnih ritmova mogu očekivati mnogo energije kroz prepoznatljiv zvuk beogradskog hip-hop hard core sastava Sunshine.

Najveće osvježenje na muzičkoj sceni u poslijednjoj deceniji definitivno je trinaestočlani bend Zemlja Gruva. Posjetioci festivala će uživati u raznolikosti muzičkih stilova i prepoznatljivog zvuka bas sekcije. Uigrani vokalni tandem Zemlje Gruva vlada scenom već više od decenije, a domaćoj publici je poznat iz saradnje sa bendom Mistake Mistake, sa kojima su nastupali ispred poznatih imena, kao što su Prodigy, Punjabi MC, Kosheen, Capleton i drugi.

A na Bavaria DJ Stageu prava poslastica za ljubtelje drum & bass zvuka. Prvi put u BiH nastupiće London Elektricity, aka Tony Colman, sinonim za revolucionarnu "fast soul" muziku. Jedna je od najvećih svjetskih zvijezda drum & bass muzike danas.