Muzika
19

Na Baščaršijskim noćima Protest, Damir Imamović, Skroz, Edo Maajka...

JU Sarajevo art u okviru Festivala Baščaršijske noći organizuje koncert kultne sarajevske grupe Protest u Art kinu Kriterion 18. jula u 21:30 sati.

Ovo će biti njihov prvi nastup nakon skoro šest godina pauze. Na koncertu će između ostalog predstaviti i nove pjesme koje su nastale u proteklom periodu. Ulaz na koncert je slobodan.

Damir Imamović Sevdah Takht zajedno sa Amirom Gwirtmanom, multiinstrumentalistom na duvačkim instumentima nastupiće 19. jula u Bosanskom kulturnom centru u 21:30 sati. Ulaznice za ovaj koncert se mogu kupiti na blagajni BKC-a.

Grupa Skroz će nastupiti 20. jula u Art kinu Kriterion u 21:30 sati. Skroz će ovim koncertom najaviti novi album koji bi trebali izdati do kraja godine. Ulaz na koncert je slobodan.

U Domu mladih Skenderija će 22. jula nastupiti jedan od najboljih hip-hop autora na Balkanu Edo Maajka u 21: 30 sati. Njegove pjesme govore o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu, ljudima uopće, hip hopu, grafitima u maniri storytellinga. Ulaz na koncert je slobodan.

Grupa Zoster će također održati svoj nastup u Domu mladih Skenderija, 24. jula, u 21:30 sati. Ulaz na koncert je slobodan. Novi album Zostera "Srce uzavrelo" bit će objavljen ove godine, a prvi singl Gavrilo zvanično je promoviran u aprilu ove godine nakon čega je uslijedio i videospot.