Exit festival
0

My Dying Bride i Death Angel na Explosive stageu

Sarajevo-x.com
Najekstremniji stage na festivalu Exit i ove godine predstavlja rekordnih 40 bendova iz čitavog svijeta. Ujedinjeni na Explosive bini, u Novi Sad stižu najžešći bendovi iz Amerike, Kanade, Švedske, Engleske, Grčke, Mađarske, Norveške, Bugarske, Slovenije, Česke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Explosive bina na proslavu deset godina Exita dovodi neke od najboljih i najvažnijih bendova koji proizvode lepezu različitih teških zvukova povezanu metalnom žicom.

Ekstremna bina za ekstremne ljude tokom četiri dana intenzivnih nastupa predstaviće vam imena kao što su Deathstars, Keep of Kalessin, Kataklysm, Death Angel, My Dying Bride, Walls of Jericho i mnoga druga.

Američki 'metalni' doprinos Exit festivalu biće Death Angel u noći 9. jula. Ovaj trash-heavy-rocky bend iz San Franciska ima iza sebe 20 godina metalnog iskustva i bio je svedok promjena i čudnih puteva najjačeg žanra u muzici, ali je sve vrijeme čuvao ono što je najvažnije - 'old school' kvalitet.

My Dying Bride, veličanstveni bend iz Ujedinjenog kraljevstva, nastupa na Explosive bini u petak, 10. jula. Za njih bi se moglo reći da su 'svjetionik doom metala' još od kako su izdali debi album ‘As The Flower Withers’ 1992. godine.

Deathstars nastupaju u subotu, 11. jula. Oni su svakako jedan od vodećih bendova na ovoj sceni i jedan od headlinera ove bine. Njihov dugo očekivani album "Night Electric Night" konačno je izašao na svjetlost dana. Možete da očekujete bezkompromisan, zemljopotresni, industrijski zvuk priključen na sirovu snagu i tekstove o bolesti, depresiji i aferama koje se dešavaju u tmini noći..

Walls of Jericho vam na Explosive binu, u nedjelju, 12. jula, donose svoju vrlo specifičnu formu metala. Momci iz Detroita prošle godine u julu izdali su dugo očekivani četvrti studijski album - što znači da ćemo na Exitu čuti njihov svjež i u crno upakovan zvuk.

Još jedna metalna kataklizma vas očekuje na Explosive bini u četvrtak, 9. jula, u formi kanadskog benda Kataklysm. Poslije sedamnaest godina iskustva, danas su jači nego ikad nakon posljednjeg izdanja Epic (The poetry of War), u koje je krititka zagledana bez riječi i otvorenih usta, dok publika u svijetu moli za još.

Keep of Kalessin, norveški metal bend, s obzirom da osim uobičajenih instrumenata sviraju klavijature i sintisajzere, zatreštaće na Explosive bini u četvrtak, 9. jula.

Na Explosive bini ove godine nastupiće i May Result, Sabaton, Comeback Kid, The Stone, Annathema, Vrisak Generacije, Hetera, Amon Din, Lock Down, Defeater, The Red Chord, Hobsons Choice, Ormus, Casket Garden, Sangre Eterna, Obsured, The Revenge Project, Dweal, Dead Rise, Never Lost, Dickless Tracy, Nadimač, Oblomov, DreDDup, Blank File, Voldera Cult, Descending...