"Facebook idol"
0

VIDEO / Muzičar traži 100 lijepih djevojaka za svoj spot

Sarajevo-x.com
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Britanski muzičar Jonathan Haselden, koji se već godinama pokušava probiti na muzičku scenu, pronašao je nov i zanimljiv način stjecanja popularnosti. Naime, on je odlučio preko Facebooka organizovati takmičenje u kojem mogu učestvovati sve zainteresovane djevojke iz svih zemalja svijeta, a one koje zadovolje kriterije pojavit će se u spotu za njegov novi singl nazvan "Miss Pretty".

Dvadesetosmogodišnji Haselden u potrazi je za svim lijepim djevojkama koje bi se voljele pojaviti u videospotu. Britanac je takmičenje organizovao na svojim stranicama na popularnom Facebooku i do sada se prijavilo blizu 2.500 ljepotica iz Španije, Rusije, Australije, Amerike i brojnih drugih zemalja svijeta.

Za učešće u takmičenju dovoljno je da se zainteresovane djevojke pridruže grupi i postave svoje fotografije i videouratke.

I sam organizator takmičenja bio je oduševljen odazivom. Djevojke su slale svoje fotografije, videouratke u kojima su pokazivale svoje vokalne i plesne sposobnosti, a bilo je i onih koje su slale svoje vruće fotografije i videosnimke na kojima su prikazane kako plešu isključivo u donjem rublju.

"Ne mogu vjerovati da se toliko djevojaka prijavilo", kazao je Haselden za britanski "The Sun".

Inače, Heselden je već uradio prvi dio spota, a sada traži sto djevojaka kako bi dovršio spot za pjesmu "Miss Pretty", kojom slavi ljepotu svih žena svijeta. Spot će biti sniman u Londonu.

Muzičar je već odabrao prvih 20 djevojaka, među kojima su i djevojke iz Španije i sa Malte.

Spot bi trebao biti dovršen narednog mjeseca.