Muzika
0

Music United BiH - novi festival elektronske muzike

Klix.ba
U Sarajevu je za 25. novembar ove godine zakazan prvi 100% domaći festival elektronske muzike 'Music United BiH' na kojem nastupa 18 DJ-eva iz svih krajeva BiH.

Nakon "depresivnog" ljeta po pitanju muzičke scene u BiH, u Sarajevu će se napokon desiti veliki događaj. Glavni grad BiH, 25.11.2003 godine, konačno postaje bogatije za jedan novi festival. Riječ je o prvom 100% domaćem festivalu elektronske muzike u našoj zemlji.

Na dan prvog po redu Music United BiH festivala, dvorana BKC-a ugostit će čak 18 DJ-eva iz svih krajeva BiH! Dva floora (velika + mala sala) tokom 12 sati trajanja festivala, postat će "poprište" svih pravaca elektronske muzike i njenih ljubitelja iz svih dijelova BiH. Ono što je dodatno interesantno je to da će ovaj put biti upriličen neuobičajen spektakl, kako za uši, tako i za oči (video projekcije 9 x 12 m + neviđeni light system na našim prostorima).

Također, bitno je odmah reći da cijena ulaznica neće biti veća od 10 KM.

Glavni cilj ovogodišnjeg festivala je zaustavljanje propadanja Doma Mladih i konačno vraćanje ove institucije ljudima zbog kojih je svojevremeno sagrađen: mladima! U ovu svrhu pokrenut će se i peticija. Želi se i skrenuti pažnja na kvalitet domaćih izvođača, kako afirmisanijih, tako i onih manje afirmisanih, te kroz ukupni audio – vizuelni ugođaj konačno, nakon duže stagnacije, urezati nešto lijepo u naša sjećanja, i napokon nešto pokrenuti sa mrtve tačke po pitanju organizacije velikih festivala, koji će dostojno prezentirati našu državu.

Dom Mladih, Sarajevo
Oficijelna kampanja za ovaj spektakl krenut će 1. novembra na OBN-u i drugim poznatijim radio i tv stanicama, i trajat će 25 dana. Snimci samog festivala bit će poslani i na TV stanice MTV i VIVA.

Inače, organizator festivala je novoosnovana BH agencija "Disco Design" koja se bavi promovisanjem elektronske kulture u BiH, a sastoji se od marketara, dizajnera, domaćih DJ-eva, te producenata.

O daljem toku projekta i svim drugim interesantnim detaljima vezanim za ovaj događaj čitajte uskoro na Sarajevo-X portalu.