Muzika
0

Music Fest Live 2003

Klix.ba
Završen je prvi dio takmičarskog festivala demo rock grupa, koji je održan u Zenici od 7. do 12. jula.

U dvorani HKD "Napredak", svako veče pred ispunjenim gledalištem, predstavili su se: "Corkscrew" iz Kamnika (Slovenija), "Paradamus" i "Plan" iz Tuzle, "Mara" i "Sivi dom" iz Mostara, "Browning", "LSD", "Oštrice", "Sani & Reflex", Lejla Dedić, "Insekti", "Rockthron", "VEK" i "Kamo sutra" iz Zenice, "Ambis" iz Lipnice, "D'Bae" iz Lukavice, "Bluz rezervat" iz Kruševca (Srbija), "Tranzistor", Popper" i "Smijeh" iz Zagreba, te "Sake" iz Pule.

Hvale vrijedan je i podatak da se ulaznice ni za jedan koncert nisu naplaćivale, što je bio lijep poklon za mlade Zeničane, čiji grad trpi jedan od najvećih udara nepovoljne ekonomske situacije. Inače, prema onome sto se moglo čuti u Zenici, žiri će imati zaista težak zadatak da izabere desetak najboljih za finale. Tim više što još predstoji i drugi dio festivala u Travniku, od 14. do 18. jula, gdje će na sceni BKC-a nastupiti grupe iz Sarajeva, Vlasenice, Milića, Tetova (Makedonija), Bihaća, Zagreba, Rijeke, Doboja, Mostara, Viteza, Travnika, Sokoca, Tuzle, Kragujevca, Ljubljane i Varaždina.

Prema vijestima iz direkcije festivala, moguće je da finale bude priređeno 1. avgusta umjesto 25. jula, uglavnom zbog nastojanja da se obave što kvalitetnije pripreme za taj koncert, koji će se uživo snimati za potrebe kompilacijskog albuma, te za program Televizije OBN. Finale je u Zenici i uz takmičarske rock grupe će imati i gosta iz Beograda, bluz grupu "Cutwork", koja će promovirati materijal sa svog zadnjeg albuma prije nego sto bude proglašen pobjednik festivala.