Muzika
1

Mostar Sevdah Reunion i Cult Band na Bh. balu u Linzu

FENA
Cult Band
Cult Band
Mostar Sevdah Reunion i Cult Band nastupit će 5. februara na Bosanskohercegovačkom balu u austrijskom gradu Linzu.

Prvi Bh. bal u Linzu održan je u martu 2013. godine, a zajednica BiH Udruženja u Gornjoj Austriji, poslije saznanja da se ovaj bal u Beču zbog finansijskih problema neće više održavati, donijela je odluku da tu tradiciju nastavi u Linzu.

"Smatramo našu inicijativu vrijednom u pravcu očuvanja kulturnog i povijesnog identiteta građana koji potiču iz BiH, a danas žive i rade u Austriji. Tako će Ambasada BiH i veleposlanik Tomislav Leko preuzeti pokroviteljstvo nad Bosanskohercegovačkim balom ove godine", poručili su iz zajednice BiH Udruženja u Gornjoj Austriji.

Članovi Cult Banda, pop-rock grupe iz Austrije, vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bas gitarista Salko Agović, klavijaturisti Ekrem Prošić i Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić raduju se nastupu sa mostarskom grupom i obećavaju odličnu zabavu svim gostima koji odluče doći na ovaj jedinstveni događaj.

Bosance i Hercegovce na balu u Linzu su već zabavljale poznate muzičke zvijezde iz BiH, između ostalih Hari Mata Hari, Hanka Paldum, grupa "Čudne sjene" i drugi, saopćili su organizatori.