Muzika
0

Morcheeba u Zagrebu

Klix.ba
12. jula 2003. godine u Zagrebu će nastupiti jedan od najpoznatijih britanskih sastava Morcheeba.

U subotu 12. 07. 2003. godine, na platou Studentskog centra, Savska 25, održat će se Zagreb Open Air festival. Na festivalu će nastupiti jedan od najpoznatijih britanskih sastava Morcheeba.

To je prvi Open Air festival u Zagrebu te jedan od rijetkih u Europi koji se održava u centru grada. Na festivalu će se na tri pozornice uz grupu Morcheba publici predstaviti 15 bendova, 10 DJ-a, a bit će organizirani i food corners – potvrdio je Zoran Marić iz «Zdravog društva», koji je uz Studentski centar, jedan od organizatora ovog festivala.

Cijena ulaznice za Zagreb Open Air festival u pretprodaji iznosi 100 kuna, a na dan festivala 120 kuna. Posjetitelji festivala će na ulazu u Studentski centar dobiti narukvicu s kojom će moći slobodno ulaziti i izlaziti.

Najveće zvijezde ovog festivala bit će članovi britanskog sastava Morcheeba. U Hrvatsku dolaze u sklopu europske turneje koja obuhvaća najpoznatije dvorane i festivale (Montreaux Jazz Festival, Glastonbury, Weisen Jazz Festival, Pepsi Sziget i dr.).

Britanski sastav Morcheeba jedan je od najzanimljivijh i najcjenjenijih sastava na britanskoj sceni. Sastav čine braća Paul i Ross Godfrey i sjajna pjevaćica Sky Edwards, osnovani su 1995. godine i već prvim albumom «Who Can We Trust» (1996.) osvajaju kritiku i publiku. Album zauzima vodeća mjesta na top-listama. Slijedi velika europska i svjetska turneja, a kritika ih uspoređuje sa zvijezdama britanske scene, Portisheadom i Trickyjem.

Nakon iscrpljujuće turneje, dobivaju epitet jednog od najboljih live bendova. 1998. godine izdaju svoj drugi album «Big Calm», koji je kritikama nadmašio «Who Can We Trust» i potvrdio njihovu svjetsku glazbenu vrijednost. Sastav ponovno odlazi na veliku turneju koja je uključivala najpoznatije dvorane, festivale i stadionske koncerte. Još i danas se pamti njihov nezaboravni nastup u svjetski poznatoj Albert Hall dvorani u Londonu. U srpnju 2000. godine izdaju svoj treći album «Fragments of Freedom», s kojim nastavljaju uspješno osvajati vrhove top-lista, kritiku, a nadasve publiku svojim izvrsnim koncertnim nastupima. 2001. godine nastupili su na poznatom koncertu Luciano Pavaroti i prijatelji u Modeni, uz zvijezde kao što su Tom Jones, Deep Purple i drugi.

Ove godine Morcheeba je na velikoj europskoj i svjetskoj turneji na kojoj promoviraju svoj najnoviji album «Charango» koji su izdali u srpnju prošle godine, a turneja obuhvaća najpoznatije festivale i koncertne dvorane.

Izvor: Iskon.hr.