Muzika
668

Momci iz Seven Upa pjevali zajedno nakon 16 godina

Piše: L. Č.
Članovi nekadašnjeg sarajevskog boy benda Seven Up - Gordan Radić Gogi, Elvir Hadžijamaković Lilo i Damir Pašić Dadi nastupili su večeras u sarajevskoj Vijećnici u sklopu programa premijernog predstavljanja pjesme s kojom Bosna i Hercegovina nastupa na ovogodišnjem Eurosongu.

Članovi benda Seven Up su se ponovo okupili nakon čak 16 godina, a na sceni su izveli pjesmu "Kad ti čujem glas" i to bez petog člana Nedima Zgodića.

Bend Seven Up je osnovan 1993. godine, a njihov prvi album objavljen je 1995. godine i nazvan je "Noćne ptice". Tadašnji sastav benda činili su Aida Lindov, Goran Radić, Elvir Hadžijamaković, Nermin Karšić, Damir Pašić i Nedim Zgodić.

Fuad Backović Deen je u bend došao 1996. godine, a 1997. su zahvaljujući novim pjesmama i brojnim nastupima ponijeli laskavu titulu Grupa godine.

Tinejdžeri Gogi, Lilo, Deen, Dadi i Nedim vrlo brzo su postali veoma popularni, a album "Otvori oči" im je donio ekskluzivne ugovore sa renomiranim diskografskim kućama. Upravo zahvaljujući tom albumu osvojili su brojne nagrade 1998. godine, a priznanja su se nakon toga nastavila nizati. Godine 2004. objavili su svoj posljednji album pod nazivom "Kraj".