Muzika
69

Moj je život Švicarska: Hotel Nacional ponovo oduševio Cirih

Klix.ba
Sinoć iza ponoći završen je jedan od dva posljednja ovogodišnja koncerta Dine Merlina u sklopu svjetske turneje Hotel Nacional.

Posljednji taktovi pjesme "Undo" označili su kraj koncerta u rasprodanoj dvorani Stadthalle Dietikon, ali i početak odbrojavanja do koncerta u poznatoj Smidt Areni u Leverkusenu, 19.12.2015. godine.

Da je Dino već dobro prihvaćen gost u Dietikonu, ali i da je samom Dini Cirih jedna od najomiljenijih destinacija na koncertnoj turneji pokazala je sinoćnja atmosfera na još jednom rasprodanom koncertu u Stadthalle Dietikonu.

Nakon početka koncerta i pjesme "Školjka", publiku su dočekala nova izdanja starijih pjesama - "Hitna", "Laku noć moja mala barbiko", "Kad čovjek voli ženu", kao i pjesme s posljednjeg albuma Hotel Nacional - "Sunce", "Ako izgovorim ljubav", "Sve dok te bude imalo" i, naravno, "Hotel Nacional". Dvosatni koncert doživljavao je kulminacije s pjesmama miljenicama publike među kojima su se ovog puta izdvajale: "Nedostaješ", "Kremen", "Sredinom", "Bosnom behar probeharao" i "Moj je život Švicarska", koju je publika u jedan glas s Dinom otpjevala kao što su otpjevali i pjesmu koja je uslijedila - "Rane".

Vidno raspoložen i sretan Dino je uživao s publikom od početka do kraja koncerta šireći energiju i ljubav sa bine na publiku daleko u decembarsku noć iznad Ciriha. Nakon završenog koncerta, Dino i ekipa se raduju putovanju na sjever, u Leverkusen, gdje će se u poznatoj Smidt Areni 19. decembra 2015. sastati fanovi ne samo iz Leverkusena, već iz Kolna, Dusseldorfa, Wuppertala i šire.

Inače, spot za pjesmu "Rane" je režirao Haris Dubica, Bosanac sa švicarskom adresom koji je odrastao nedaleko od Ciriha, u gradu Luzernu, a koji je na dan održavanja koncerta primio nagradu za kulturno stvaralaštvo od švicarske vlade.

Ceremoniji je prisustvovao i Dino Merlin, a u kinosali gdje se ceremonija održavala, među djelima za koje je Harisu uručena nagrada, su se isticali videospotovi koje je Haris režirao za pjesme "Deset mlađa" (2008.) i "Rane" (2015.).

Posljednju noć Hotel Nacionala u ovoj godini nemojte propustiti 19.12.2015. u Smidt Areni u Leverkusenu, a sve sljedeće koncerte u 2016. godini, među kojima je za sada poznat koncert u Celju, Slovenija, 27.2.2016. pratite na www.dinomerlin.com/turneja.