Novi Sad
0

Mladić pao sa tvrđave na Exitu

SRNA
Osamnaestogodišnji Novosađanin čiji su inicijali M. K. pao je rano jutros sa bedema Petrovaradinske tvrđave gdje se odražva muzički festival "Exit" i zadobio lakše tjelesne povrede, saopštila je novosadska Policijska uprava.

Mladić je nakon pada, koji se desio jutros oko 4.00 sati , i intervencije Hitne pomoći, medicinski zbrinut u Kliničkom centru Vojvodine i van je životne opasnosti.

U protekla 24 sata izvršena su dva krivična djela razbojništva nad dvoje državljana Velike Britanije za koje se pretpostvalja da su posjetioci "Exita", a kojima su nepoznata lica na ulici, uz prijetnju nožem i fizičkim nasiljem oduzela kameru, fotoaparat, mobilni telefon i novac.

Na Tvrđavi je zabilježena jedna teška krađa, kada je nepoznati izvršilac oteo torbicu sa mobilnim telefonom i novcem jednom posjetiocu festivala iz Francuske. 

Drugog dana trajanja "Exita", policija je oduzela 115,25 grama marihuane, 30,80 grama amfetamina, pet grama hašiša i 52 komada različitih tableta. 

Zbog sumnje da je nelegalno trgovao narkoticima na "Exitu", policija je zadržala Mladena D. (22) iz Kikinde, a 20 stranih državljana, koji se terete za nelegalno posjedovanje droge, lišila je slobode. Svi oni će u zakonskom roku, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu. 

Policija procenjuje da je druge večeri "Exita" na Petrovaradinskoj tvrđavi bilo oko 35 000 posjetilaca.