Muzika
92

Mirza Dervišević snima album na engleskom jeziku: Misteriozne priče o ljubavi i životu

Piše: M. N.
Mladi režiser, glumac i kantautor iz Brčkog Mirza Dervišević već duži period živi i radi u Dohi (Katar). Tu je pronašao i inspiraciju za pisanje i komponovanje pjesama koje trenutno snima u studiju. Album koji govori o životu i ljubavi s dozom misterije, tame i čudnim krajem, bit će objavljen na engleskom jeziku.

Kako je Dervišević rekao za Klix.ba, novi materijal je počeo nastajati tokom ljeta 2013. godine u saradnji s producentom i kompozitorom Abdulkerimom Popajom.

"Muziku smo radili zajedno, ali on je imao puno više posla sa aranžmanima jer zaista nije lako upakovati sve te moje ideje u jedno. Bilo je naporno i teško, ali uspjeli smo. Najvažniji dio posla smo obavili i sretni smo zbog toga", rekao je Dervišević za naš portal.

Trenutno rade prvu fazu finalizacije, a u narednom periodu će snimiti i spot za jednu od pjesama. Dervišević ističe da je ovo do sada najozbiljniji i najkvalitetniji projekat na kojem je radio.

"Sve greške koje se uvijek javljaju, a na kojima najbolje učimo, ispravio sam na ovom projektu na osnovu dosadašnjih iskustava, kojih je bilo prilično puno. Trenutno Abdulekerim i ja razmišljamo i razrađujemo stil u kojem ćemo objaviti album, no svakako da će to biti drugačiji stil od klasičnog jer nove ideje i nove metode danas moraju da budu prisutne kako bi se razbila monotonija koja daje sliku i efekat ponavljanja istih stvari. Sigurno je da će ovo biti nešto novo", kazao je Dervišević.

Abdulkerim Popaja kazao je kako mu je zadovoljstvo raditi sa talentiranim umjetnikom poput Derviševića. Ovo je drugi materijal na kojem sarađuju, a proces realizacije je otežan zbog toga što Dervišević živi u Dohi, a Popaja u Sarajevu, pa moraju usklađivati obaveze.

"Njegov pristup muzici prevazilazi lokalne ambicije, što će njegova publika imati priliku čuti na njegovom novom albumu. Kreativno smo se nadopunjavali kroz ideje koje su dolazile spontano, a tekstovi koje je Mirza napisao su bili dovoljno slobodni da i muzika bude nesvakidašnja i originalna. Nadam se da će Mirzina publika prepoznati njegovu emociju i srčanost u pjesmama i motivisati ga da radi još bolje u budućnosti", kazao je Popaja za Klix.ba.

Novi album Mirze Derviševića trebao bi izaći 2015. godine i bit će objavljen pod pseudonimom.