Muzika
0

Mini festival trance muzike "Smetoving"

Sarajevo-x.com
Zenica će 1. i 2. septembra 2006. godine biti domaćin alternativnog kulturnog happeninga pod nazivom "Smetoving", u organizaciji “Transistance.Ze”. Riječ je o multimedijalnom mini festivalu trance muzike koji će se održati na najpoznatijem zeničkom zimskom izletištu Smetovi.

Pored kvalitetnog zvuka, posjetioci će moći uživati u dekorativnim platnima i geometrijskim strukturama koje će instalirati Ketraum i Maya. Također, na video-platnu bit će prikazani filmovi i video zapisi sa raznih trance festivala širom svijeta.

U toku noćnog dijela programa posjetitelji će uživati u vizualizacijama koje će praviti Moai i Sicha. Najavljen je i fire-show!

U programu nastupaju:

Ketraum (Ulm, Deutschland) Arronax (Symbiosis Label/Psygarden.org, Kalesya) Wedran (Triptonite/Buka, Sarajevo) Ajnspric (Symbiosis Label, Sarajevo) Taurus Gemini (Transistance.ze) Skocho (Transistance.ze)

Scarab (Transistance.ze) D-Wolf (Ganesha.org, Banja Luka) Damzah (Inner Sunrise, Banja Luka) Moai (Triptonite, Mostar) Tin (Inner Sunrise, Banja Luka) Kos (Inner Sunrise, Banja Luka)

Ulaz za obje noći iznosi 5 KM.