Muzika
0

Miljanić: Tražićemo arbitražu Evrovizije

FENA
Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore Radovan Miljanić najavio je danas da će zatražiti arbitražu Evrovizije povodom neuspjelog izbora predstavnika Srbije i Crne Gore na takmičenju za pjesmu Evrovizije 2006. u Atini.

Upravni odbor Udruženja javnih radiotelevizija SCG nije juče postigao dogovor o predstavniku državne zajednice na Evroviziji.

"Tražićemo arbitražu nadležne komisije Evrovizije", kazao je Miljanić novinarima u Podgorici. On je naveo da je odlukom Upravnog odbora Udruženja javnih radiotelevizija SCG "oštećena muzika i dobra pjesma".

"Očekivali smo da ćemo naići na razumijevanje kolega iz Radio-televizije Srbije i da će oni uvažiti potpuno regularno glasanje po izvršenoj kontroli, kao i da će Aleksandar Tijanić potpisati odluku da je glasanje bilo regularno.

"Međutim, to se nije dogodilo", rekao je Miljanić.

Podgorička grupa "No name" osvojila je najviše bodova na takmičenju za predstavnika SCG na Euroviziji u Atini, ali je ta pobjeda osporena zbog brojnih kontroverzi oko načina glasanja crnogorskog žirija, podsjetio je Tanjug.