Muzika
21

Miley Cyrus i Nicki Minaj imale okršaj uživo tokom dodjele MTV VMA nagrada

Piše: M. N.
Miley Cyrus
U Microsoft Teatru u Los Angelesu sinoć je održana dodjela MTV Video Music nagrada (MTV VMA). Kao što je i prije dvije godine obilježila ovaj show svojim kontroverznim nastupom, Miley Cyrus nije manjkalo pažnje ni ovaj put.

Trideset i drugu godišnju dodjelu ovih prestižnih nagrada pamtit će svi po obračunu Miley Cyrus i Nicki Minaj koja je svojim performansom otvorila ovu večer. Najprije se obrušila na Taylor Swift, da bi potom javno prozvala Miley zbog komentiranja njenog rada u medijima.

"I sada da se obratim ovoj k**i koja je imala mnogo toga da kaže medijima o meni. Miley, šta je dobro?", kazala je Nicki koja je dobila nagradu za najbolji hip-hop video (Anaconda).

Miley joj je odgovorila: "Svi smo u ovoj industriji. Svi radimo intervjue i svi znamo kako da manipulišemo ovim. Nicki, čestitam".

Iako je Miley kao domaćin showa nastavila voditi program, Nicki je još ostala na sceni i pričala, tačnije psovala, ali joj je mikrofon bio isključen. Nicki je bila nezadovoljna brojem nominacija na MTV VMA 2015, a za to je krivila Miley koja je medijima rekla kako i nije oduševljena njenim videom.

Inače, cijela večer je bila izuzetno zanimljiva. Miley je stalno mijenjala svoju garderobu i svaki put je izašla s manje odjeće na sebi.

Pažnju je privukao i reper Kanye West koji je, u trenutku kada je dobio najprestižniju nagradu MTV VMA - Nagradu za doživotni postignuće Michael Jackson, kazao kako će se kandidovati za predsjednika 2020. godine. West je na dodjelu nagrada stigao u pratnji svoje trudne supruge Kim Kardashian.

Zvijezda večeri bila je Swift koja je dobila najviše nagrada.

Nagrade:

Video godine - Taylor Swift "Bad Blood"

Najbolji muški video - Mark Ronson "Uptown Funk" Najbolji ženski video - Taylor Swift "Blank Space" Umjetnik za gledanje - Fetty Wap "Trap Queen" Najbolji pop video - Taylor Swift "Blank Space" Najbolji rock video - Fall Out Boy "Uma Thurman" Najbolji hip-hop video - Nicki Minaj "Anaconda" Najbolja saradnja - Taylor Swift i Kendrick Lamara "Bad Blood" Najbolja režija - Kendrick Lamar "Alright" Najbolja koreografija - Ok Go "I Won't Let You Down" Najbolji vizuelni efekti - Skrillex i Diplo "Where Are U Now" Najbolja umjetnička režija - Snoop Dogg "So Many Pros"

Najbolja montaža - Beyonce "7/11" Najbolja kinematografija - Flying Lotus "Never Catch Me" Najbolji video sa socijalnom porukom - Big Sean "One Man Can Change the World" Pjesma ljeta - 5 Seconds od Summer "She's Kinda Hot".