Hladno pivo u Kiseljaku
3

Mile: Ovo je prilika da se dobro nasviramo

Klix.ba
Članovi benda Hladno pivo su, povodom nadolazećeg koncerta, posjetili Kiseljak i održali pres konferenciju.

Zgrebački bend Hladno pivo prvi put će se predstaviti publici u Kiseljaku. Uz podršku Eroneta, Ožujskog piva, Bet live kladionica, Općine Kiseljak i BeerBara koncert će se održati 11. maja u Sportskoj dvorani Kiseljak od 20.00 sati.

Hladno pivo nakon šest studijskih albuma i više stotina rasprodanih koncerata u regiji, koje su posjetile hiljade fanova, je potvrdilo svoju lidersku poziciju punk-rock scene bivše Jugoslavije. Njihovom posljednjem velikom koncertu, koji je održan u zagrebačkoj Areni, prisustvovalo je više od 13.000 fanova, a na rođendanskom koncertu iz 2008. na zagrebačkom Jarunu više 22.000 fanova.

Sastav ima više od 60.000 prodanih nosača zvuka te mnogo osvojenih nagrada: osam Porina, osam Zlatnih Koogli, dva Crna mačka, jednu nagradu Davorin te mnoge druge. Ove godine su nominovani za nagradu Porin u kategoriji hit godine s pjesmom "Ezoterija" te za najbolji rock album "Svijet glamura", koji je izašao prošle godine.

Hladno pivo ima kritički stav prema vladajućem društva te često ismijava lokalne društvene običaje i uvriježene norme ljudskog ponašanja. Nadasve zanimljivi tekstovi su praćeni kako oštrim punk rifovima, tako i izvanrednim melodijama gitare, trube, harmonike, klavijatura, što u finalu daje bogat muzički doživljaj, ali i odličnu zabavu za fanove. Upravo to je i namjera benda, koji u Kiseljak dolazi "nabrijan" i sa puno energije. Koncert počinje u 20.00 sati što je dobra prilika da se bend prepusti publici i pruži maksimum: "Ovo je odlična prilika da se dobro nasviramo i da mlađi fanovi mogu doći i uživati u onome što imamo da pružimo", kaže Mile, pjevač Hladnog piva.

Novinare je posebno interesovala i politička angažovanost tekstova Hladnog piva te mogućnost nalaženja inspiracija i u BiH. "Bilo koja naša pjesma o nekom političaru se sigurno može primijeniti i ovdje, jer svako mjesto ima svog 'Keruma'. Samo se zamjeni ime i to je to", kaže Mile, a na pitanje o njihovom utjecaju na društvene promjene, Zoki ističe: "Zasigurno ima utjecaja, jer sve ono o čemu smo mi govorili devedesetih sad se dešava."

Ulaznice za ovaj spektakl koštaju 10 KM, a mogu se nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima:

Poslovnice Centrotursa:

Sarajevo: Ferhadija 16, Put života 6 Zenica: Mehmedalije Tarabara 4 Visoko: Autobuska stanica Beer Bar Kiseljak Beer Bar Busovača Old City Pub Fojnica Pivnica Ganga Vitez Club Code Novi Travnik i putem portala Kupikartu.ba

Organizator je u saradnji sa Centrotoursom organizovao prijevoz fanova iz Sarajeva po promotivnoj cijeni od 5 KM za povratnu kartu. Više informacija o prijevozu se može dobiti u poslovnicama Centrotoursa.