Počast rock velikanima
377

Milan Mladenović dobija ulicu u Zagrebu

Klix.ba
Pokojni pjevač rock benda Ekatarina Velika Milan Mladenović 25. oktobra dobit će svoju ulicu u Zagrebu, svom rodnom gradu.

U Mladenovića, ulice će na sjednici Skupštine grada Zagreba dobiti kantautor Karlo Metikoš, poznatiji kao Matt Collins. Obje ulice nalaze se u naselju Jakuševac.

Proceduru za davanje imena ulica po dvojici muzičara pokrenuo je Marin Knezović, predsjednik Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova i proteklih nekoliko mjeseci tražile su se pogodne lokacije i zadovoljila potrebna procedura, javlja Jutarnji.hr.

"Išli smo na varijantu da to budu nove ulice, a ne da se preimenuju neke postojeće jer u tom slučaju njihovi stanovnici bi morali mijenjati dokumente, a to iziskuje određene troškove pa smo odlučili to izbjeći. Mladenovićeva ulica završena je oko 40 posto i kada se probije do kraja bit će spojena sa Sajmišnom cestom. Želja nam je u budućnosti da ulice, koje se budu gradile u tom dijelu grada, nose imena zaslužnih muzičara iz pop, rock i jazz kulture", kazao je Knezović, dodavši da ne očekuje nikakve polemičke tonove oko imenovanja.