Muzika
113

Mike Vale prvi put u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Facebook/Mike Vale
Foto: Facebook/Mike Vale
Jedan od najboljih svjetskih DJ-eva, uspješni svjetski producent i rezident najglamuroznijeg slovenačkog kluba Cirkus, Mike Vale prvi put dolazi u Sarajevo, gdje će nastupiti u petak, 27. marta u klubu Cinemas Sloga.

Mike Vale dolazi iz Slovenije i autor je brojnih hitova na top-listama širom svijeta, kao što su "Pretty Woman", "Anubis", "Not that kind of girl", te ima više saradnji s Umekom koji mu je najbolji prijatelj.

Njegove DJ vještine i tehniku mixanja upoznali su od Kanade, SAD-a, Velike Britanije, Holandije, Ibize, Finske, cijele Istočne Evrope do Indije, Japana, Koreje... a sada je vrijeme i za Bosnu i Hercegovinu.

U Sarajevo dolazi prvi put nakon nastupa na Knockout Snow Festivalu, nizozemskom Winterfestu, Waterland festivalu u Helsinkiju, te Chaos Manila na Filipinima, a ima veliku podršku od cijenjenih umjetnika kao što su Umek, Carl Cox, Marco Carola, Danny Tenaglia, Pleasurekraft, Mark Knight, Riva Starr, Pete Tong, Groove Armada, Wally Lopez, Roger Sanchez...

Ovaj muzički perfekcionist ističe da dobrog DJ-a i producenta čini muzika, a ne show, a posebno je ponosan na to što je na Beatportovoj top-listi remiks "Exceeder" s Umekom više sedmica bio ispred izvođača komercijalne muzike.

Party se održava u sarajevskom klubu Cinemas Sloga, s početkom u 21h, a uz njega će nastupit sarajevski DJ-evi Hator Master, Lessa, Pest Jay & Kopipest, Papa S te Dizzy Dee feat Lana, uz specijalnog gosta iz Hrvatske Jazzy Rossco-a.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 10 KM, a na dan party-a 15 KM i mogu se kupiti u klubovima Cinemas Sloga, Hacienda, Barometar i AG Club.

Organizator je agencija LOOP iz Sarajeva.