Frontman Rolling Stonesa
0

Mick Jagger odlazi u penziju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Od subote će legendarni frontman "Rolling Stonesa" Mick Jagger dobiti status penzionera, a penzija će mu iznositi 91 funtu sedmično, objavili su mediji.

Jedan od najpoznatijih britanskih rockera u subotu će napuniti 65 godina, kada, u skladu s britanskim zakonom ima pravo na penziju.

Uprkos godinama i novom statusu penzionera rocker je još uvijek u vrlo dobroj kondiciji, vidljivoj u raznim segmentima njegova života - na koncertima uživo, u odabiru mladih ljubavnica ili supruga te brojnom potomstvu. Kako sam pokazuje, ni u kojem slučaju ne namjerava otići sa scene, već nastavlja s uspješnom karijerom.

Novopečeni britanski penzioner i dalje impresionira obožavatelje, ali i sve druge, nepresušnom energijom, što je nedavno u rock-dokumentarcu "Shine a Light" o grupi "The Rolling Stones" prikazao poznati američki redatelj Martin Scorsese. Jagger je bio izvršni producent ovog filma, a nakon njega je producirao još dva. Glasine o novom albumu i svjetskoj turneji grupe, redovno pune stranice novina.

Jaggerova se imovina procjenjuje na oko 225 miliona funti, a od sada se tome može dodati i novi siguran prihod od penzije u iznosu od 91 funte sedmično.

Procjenjuje se da je bend, osnovan ranih šezdesetih, do danas prodao oko 200 miliona albuma u cijelom svijetu, a utjecali su i na mnoge 'mlađe' grupe i muzičke trendove.