Muzika
0

Michael Jackson u pregovorima za nastup u Las Vegasu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekadašnja popularna zvijezda Michael Jackson mogao bi oživjeti karijeru nastupom u Las Vegasu, zahvaljujući jednoj privatnoj organizaciji koja je otkupila dug njegovog ranča Neverlanda u Kaliforniji kako bi pomogla pjevaču da izbjegne totalni gubitak posjeda.

Firma za investiranje Colony Capital pregovara sa Jacksonom u vezi sa različitim opcijama plaćnja duga u iznosu od 23 miliona američkih dolara, uključujući dugogodišnji angažman izvođača u kasinu ili noćnom klubu u Vegasu, prenosi jedan izvor blizak pjevaču.

Colony Capital, čija se baza nalazi u Los Angelesu, posjeduje Las Vegas Hilton i glavni je dioničar u lancu Station Casions.

Izvor je naglasio da nikakav dogovor još nije na snazi i da je svirka za Jacksona u Las Vegasu, gradu koji je za mnoge izblijedjele zvijezde druga šansa u karijeri, bila jedna od opcija koje Colony Capital istražuje povodom podmirivanja Jacksonovog duga.

Glasnogovornik Colony Capitala je izjavio za Reuters da kompanija nije komentirala cijelu stvar. Jacksonov osobni glasnogovornik također se nije oglasio komentarom.

Dovesti Jacksona u Sin City kao izvođača predstavlja najveći korak koji je četrdesetdevetogodišnji izvođač napravio otkako je imao suđenje za zlostavljanje djece, i otkako je prije tri godine uništena njegova reputacija i finansijski status.