Zbog slabljenja eura
0

Metallica planira evropsku turneju 2012. godine

Sarajevo-x.com
Menadžer američkog heavy metal benda Metallica je potvrdio informacije da je isplanirana evropska turneja za 2012. godinu kako bi se iskoristio pad eura.

Metallica će nastupiti na Download festivalu sljedećeg ljeta, a nakon toga će uslijediti nekoliko velikih muzičkih događaja na kojima će publika moći uživati i u pjesmama sa albuma pod nazivom "Black Album", koji je snimljen 1991. godine.

Fanovi su poprilično iznenađeni što će Metallica nastupiti u Evropi sljedećeg ljeta, jer je ovaj bend ove godine održao brojne koncerte. Menadžer benda, Cliff Burnstein je rekao da je ovakva odluka donesena zbog ekonomskih razloga.

"Nisam ekonomista, ali imam diplomu, tako da mi to pomaže. Morate se zapitati koje je najbolje vrijeme i mjesto da nešto učinite. U sljedećih nekoliko godina će dolar biti jači, a euro slabiji. Mi to želimo iskoristiti i što više nastupati u Evropi. Nastupi na ovom kontinentu će za nas biti profitabilniji", izjavio je Burnstein za Wall Street Journal.

"Mi smo američki izvoz baš kao što je i Coca Cola. Tražimo najpogodnija tržišta. Indonezija je u mom užem izboru", dodao je Burnstein.