Muzika
0

Metallica nakon 22 godine ponovo nastupa na dodjeli Grammyja

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Legendarni metal bend Metallica nakon pune 22 godine ponovo će nastupati na dodjeli glazbenih nagrada Grammy, čija će se svečana dodjela održati 26. siječnja u Los Angelesu.

Metallica je vijest o nastupu na 56. Grammyju podijelila putem službene web stranice, najavivši da to neće biti samo običan nastup, već će nastupiti zajedno s kineskim pijanistom Lang Langom.

Bend podsjeća da je Lang Lang svirao na pozornicama širom svijeta, uključujući i otvaranje Olimpijskih igara u Pekingu 2008., na večeri u Bijeloj kući, ceremonijama svjetskog nogometnog prvenstva i na koncertu povodom dodjele Nobelove nagrade u Stockholmu.

Metallica na ovogodišnjim Grammyjima ima nominaciju za najbolji vizuelni izgled albuma (Best recording package), te za soundtrack iz istoimenog filma "Through The Never".

"Ponosni smo što je soundtrack iz filma 'Through The Never' nominiran za najbolji vizuelni izgled albuma i nadamo se još jednoj pobjedi za naše prijatelje iz Turner Duckwortha, koji su dizajnirali omot devetog studijskog albuma 'Death Magnetic' i odnijeli kući mini gramofon 2009.", napisali su dečki na svojoj internet stranici.

Bend je posljednji put nastupio na dodjeli 1992., kada su izveli pjesmu "Enter Sandman", a tada su dobili Grammyja za najbolju metal izvedbu. Do sada su osvojili devet Grammy nagrada i prvi su bend koji je ikada imao pet albuma koji su uzastopno debitirali na prvom mjestu Billboardove liste 200 najprodavanijih albuma.

Među ostalim izvođačima čiji je nastup potvrđen na 56. Grammy dodjeli u Staples Centru su čuveni francuski electro dvojac Daft Punk, kojima će se na sceni pridružiti mnogi poznati muzičari, između ostalih i Stevie Wonder, Pharrell Williams i Nile Rodgers. Na pozornicu će se popeti i Pink, Kendrick Lamar, Merle Haggard, Katy Perry, Lorde, Robin Thicke i Nate Ruess. Voditelj svečanosti bit će reper LL Cool J.