Heavy metal legende
0

Metallica na zagrebačkom Hipodromu 16. maja

Sarajevo-x.com
Najpopularniji svjetski heavy metal band Metallica, natupit će 16. maja naredne godine na zagrebačkom Hipodromu, gdje će više od dva sata izvoditi svoje najveće hitove.

Kapacitet Hipodroma je daleko veći od 20.000 mjesta koliko je predviđeno za koncert popularnog banda.

Ulaznice za koncert će biti puštene u prodaju 18. decembra.

Očekujemo dolazak ljudi iz susjednih zemalja, ponajprije iz Slovenije, Srbije i BiH, te brzu prodaju ulaznica. Bude li koncert rasprodan u kratkom roku, možemo razgovarati s Metallicom o povećanju kapaciteta i honorara - objašnjava Vladimir Ivanković, organizator koncerta za Jutarnji list te dodaje kako su razlozi koji su se spominjali kao presudni u otkazivanju njihovog koncerta 2004. godine, poput neisplaćenog honorara i male prodaje ulaznica, ovaj put “ravni nuli”.

Metallica u Hrvatsku dolazi s cjelokupnom produkcijom i detaljima s kojima će se predstaviti u svim evropskim gradovima pa će na Hipodromu biti podignuta impozantna pozornica od 60 metara i golemi videozidovi, a nastup će biti popraćen s puno pirotehničkih sredstava. Koncertni će prostor biti zaštićen ogradom visokom pet metara i spektakl se ipak neće moći pratiti izvana.