Muzika
46

"Metal sviraću": Nova pjesma benda Pero Defformero

Piše: A. U.
Novosadski folk metal bend Pero Defformero objavio je treći singl sa svog nadolazećeg albuma radnog naziva "Novokomponovani Senti-Metal". Album bi trebao izaći do kraja ove godine.

"Spot je prilično glup, ali nas vadi što je pjesma još gluplja, pa se sve nešto nadamo da će matematika učiniti svoje i da će minus i minus ipak dati plus", poručili su članovi benda.

Muziku i tekst pjesme "Metal sviraću" napisao je Saša Friš.

Metal sviraću

Imaš tetovaže, od mene su ti draže Crnu rokericu i minđuše po licu Martinke i lanci, tvoj su nakit glavni Ništa mi ne vrede svi prijatelji slavni

Jer jedini put do srca tvoga

Metal da mi bude teška droga

Crno nosiću, kosu pustiću, lice bušiću – zbog tebe Depiliraću, tetoviraću, metal sviraću – kunem se

Kupio sam strelu, jedini u selu U Marshall je bodem, svaki put kad odem Tebi pišem pesmu, brzu i žestoku Od siline zvuka, rastero sam stoku

Jer, jedini put do srca tvog

Metal da bude jedini moj bog

Crno nosiću, kosu pustiću, lice bušiću – zbog tebe Depiliraću, tetoviraću, metal sviraću – kunem se

Podsjetimo, Ideja zvana Pero Defformero vuče korijene iz nesretnog djetinjstva mladića koji je odrastao na hard rocku i heavy metalu '80-ih godina, čiji je mozak svakodnevno silovan putem televizije koja je bjesomučno emitovala štetne talase u vidu turbo folka, pišu na svojoj stranici. Taj mladić bio je Saša Friš, osnivač benda. Kao veliki ljubitelj stripova (Alan Ford, Asterix, Talični Tom...) ideju za ime benda "posudio" je upravo iz stripa, tj. Alan Forda ("...večeras u kinu Provalija, Pero Deformero u ulozi bezoblične mase..."). Pravu slavu bend je doživio dolaskom pjevača Gorana Biševca Bišketa, kada su naredali niz hitova u više nego prepoznatljivom stilu.