Koncert u četvrtak u Areni
0

Merlin u Zagrebu završava turneju ''Ispočetka''

Sarajevo-x.com
Dino Merlin će koncertom u najvećoj dvorani u Hrvatskoj - Areni Zagreb u četvrtak okončati trogodišnju svjetsku turneju kojom je njegov posljednji album ''Ispočetka'' promoviran na četiri kontinenta.

''Ispočetka'' je Merlinov deseti studijski album, objavljen je u junu 2008. godine, a promotivna turneja počela je velikim koncertom na Koševu pred više od 60.000 posjetilaca, nakon čega su uslijedili promotivni koncerti po ostalim gradovima u Bosni i Hercegovini, uključujući koncert na stadionu Tušanj u Tuzli pred 20.000 posjetilaca, kao i dva koncerta u zeničkoj Areni.

Dino je sa svojim bendom posljednji album promovirao u gotovo svim zemljama Evrope, kao i na turnejama po Sjedinjenim Državama, Kanadi i Australiji, održanim u proljeće 2009. godine.

Koncertna turneja ove je godine kulminirala vrhunskim muzičkim spektaklom tokom tri noći u beogradskoj Areni. Nakon koncerata održanih u splitskoj i pulskoj Areni, sutrašnji koncert u zagrebačkoj Areni bit će završni koncert promotivne turneje ''Ispočetka''.

Procjenjuje se da je na više od 80 koncerata održanih u okviru turneje prisustvovalo više od 500.000 posjetilaca.