Prijem u Ambasadi Njemačke
0

FOTO+VIDEO / Merlin obećao da će učiniti sve da dovede Eurosong u BiH

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Ataše za kulturu Ambasade Njemačke u BiH Claudia Busch organizirala je u petak, u Rezidenciji njemačkog ambasadora u Sarajevu, prijem za Dinu Merlina i njegov band povodom njihovog učešća na Euroviziji 2011. koja će biti odžana u njemačkom gradu Duseldorfu.

Uz odabrane zvanice, prijemu su prisustvovali i djelatnici Ambasade, prijatelji Dine Merlina kao i predstavnici medija.

Prisutnim se obratila Claudia Busch koja je u emotivnom govoru istakla da je obožavatelj Merlinovih pjesama i da se s njegovim radom upoznala prije 15 godina kroz album "Fotografija".

"Bila je to ljubav na prvi pogled. Kada sam došla u Sarajevo i upoznala Dinu, vrlo brzo smo postali prijatelji. Muzika je svjetski jezik kojem ne trebaju prijevodi, ona gradi mostove tamo gdje su drugi gradili ponore", rekla je Busch.

Predstavnicima BiH na Eurosongu poželjela je mnogo sreće uz, istakla je, želju da Evropu dovedu u Sarajevo.

Uz zahvalu za organiziranje prijema i nadahnut govor, Dino Merlin je okupljenima obećao da će učiniti sve da se desi čudo.

"Učinit ćemo sve, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo", rekao je.

Nakon kratkog obraćanja, Merlin i članovi tima koji će nastupiti s njim na eurovizijskoj pozornici, priredili su zvanicama pravu poslasticu u vidu izvođenja pjesme "Love in Rewind" a capella. Dino Merlin je, nakon toga, uz klavirsku pratnju, otpjevao i svoj hit "Deset mlađa".

Predstavnici BiH na ovogodišnjem takmičenju za pjesmu Eurovizije u Njemačku putuju 1. maja. "Love in Rewind" će biti izvedena u kao prva kompozicija prve polufinalne večeri koja je na rasporedu 10. maja.

Na scenu će, pored Dine Merlina, izaći Maya Sar, Aida Mušanović, Edvin Hadžić, Mahir BeatHouse i Nermin Puškar.