Rastu šanse za dobar plasman
0

Merlin na kladionicama daleko ispred kolega iz komšiluka

Sarajevo-x.com
Dino Merlin (Foto: Sarajevo-x.com)
Dino Merlin (Foto: Sarajevo-x.com)
Dino Merlin, ovogodišnji predstavnik Bosne i Hercegovine na 56. takmičenju za najbolju pjesmu Evrope, ima veoma dobre šanse za pobjedu, barem ako je suditi po kvotama na nekim od najjačih svjetskih kladionica. Kvota na pobjedu Merlina u Njemačkoj u kladionici Paddy Power iznosi 10/1.

Pjesmu "Love in rewind" kojom će Dino Merlin predstavljati BiH na ovogodišnjem Eurosongu u Dusseldorfu do sada je na YouTubeu pogledalo više od milion i 400 hiljada ljudi.

Na svjetskim kladionicama Dinina pjesma jako dobro kotira. U William Hillu kvota na prvog favorita - Francusku je 4,50, dok je Bosna sedma na listi s kovotom 13. Najbolje šanse i u kladionici Paddy Power ima Francuska s kovotom 7/2, dok kvota na BiH iznosi 10/1.

Podsjetimo, Dino Merlin otvorit će drugu polufinalnu noć Eurosonga. U kladionici Bwin kvota na pobjedu Merlina iznosi 4,25, dok bolje kotira samo Estonija sa kvotom 2,90.

Ako se može suditi po kvotama, šanse susjeda da u svoju zemlju dovedu naredni Eurosong su jako malo.

Od susjednih država na kladionici Paddy Power najbolje kotira Srbija, odnosno njihova predstavnica Nina s pjesmom "Čaroban". Kvota na Srbiju iznosi 66/1, dok kvota na Hrvatsku, koju predstavlja Daria Kinzer s pjesmom "Lahore", iznosi 80/1.

U kladionici William Hill kvota na Srbiju iznosi 101, a na Hrvatsku 201.