Stigli u Baku
0

Maya Sar: Sretna sam što sam ponovo na pozornici Eurosonga

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Bh. evrovizijski tim je stigao u Baku i već su počeli pripreme. Maya Sar je za sajt Eurovision.tv kazala kako je sretna što je ponovo na pozornici Eurosonga

"Nismo stigli obići Baku jer nam je let iz Turske otkazan. Ali, dobro se osjećamo i sretni smo što smo stigli u ovaj grad", kazala je Maya Sar za zvanični sajt Eurosonga.

Maya Sar gledala je danas neke od predstavnika koji su se pripremali za polufinalna takmičenja izbora najbolje pjesme Evrope.

"Sve pjesme su odlične. Vrlo sam uzbuđena što se ponovo nalazim na ovoj bini", kazala je naša predstavnica.

Maya Sar već je učestvovala na takmičenju za izbor najbolje pjesme Evrope prošle godine kada je bila dio tima Dine Merlina.

"Drukčije je biti glavni vokal u odnosu na prateći. Ja sam autorica i izvođačica pjesme 'Korake ti znam' i bit ću jedina na pozornici", kaže Maya Sar.

Maya Sar je svoj performans opisala kao jednostavan i minimalistički.

"Svaki dan će se u Kristalnoj dvorani održavati probe. Na scenu su jutros prvi izlazili predstavnici Slovenije, a zatim Hrvatske, Švedske, Gruzije, Turske, Estonije, Slovačke, Norveške i Litvanije.

Predstavnici BiH će obaveze završiti tek u 21.00 sat po azerbejdžanskom, odnosno 18.00 sati po evropskom vremenu", kazala je Babović, dodajući da će nakon konferencije za medije uslijediti make-up konsultacije.

Zahvaljujući pobjedi azerbejdžanskog dueta Ell/Nikki s pjesmom "Running Scared", ovogodišnji Eurosong će se održati u Bakuu 22., 24. i 26. maja.

Takmičenje za pjesmu Evrope predstavlja najveći globalni medijski spektakl pored Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Već 57 godina, Eurosong je najveći, najgledaniji i najpopularniji televizijski format u Evropi, koji svake godine prati više od 200 miliona gledalaca u direktnom televizijskom prijenosu.