Muzika
193

Maya Sar osnovala Muzički atelje

Klix.ba
Škola pjevanja pod nazivom Muzički atelje Maya Sar nastala je iz želje da se dugogodišnje pedagško, studijsko i scensko iskustvo kantautorice, Maye Sar, prenese ljubiteljima muzike raznih generacija.

"Već duže vrijeme u meni tinja želja da osnujem školu pjevanja, potaknuta konstantnim upitima mojih kolega, djece, kao i zrelijih osoba koje vole muziku, vole da pjevaju i poštuju moj rad. Iz te želje nastao je Muzički atelje Maya Sar, koji počinje sa radom u oktobru", kaže Maya.

U okviru Muzičkog ateljea Maya Sar, postoji Vokalni studio namijenjen svima koji žele da razviju ili unaprijede svoje pjevačke sposobnosti, bilo da se radi o početnicima ili afirmisanim pjevačima. Akcent je na modernim stilovima pjevanja (Pop, R’n’B, Soul…) i primjenjivanju savremenih vocal coaching metoda, koje su popularne u cijelom svijetu.

Pjevaonica je program namijenjen najmlađim polaznicima od 4 – 8 godina, koji će kroz osmišljene muzičke igre i interakciju sa muzičkim instrumentima, na jedan ležeran način prilagođen uzrastu, upoznati svijet muzike.

Škola klavira obuhvata program od početnog do naprednog nivoa znanja.

Nastava će se održavati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici.

Muzički atelje Maya Sar će organizovati Masterclass radionice na kojima će gostovati priznati domaći i regionalni umjetnici, pjevači, instrumentalisti, kompozitori, producenti, glumci, koreografi, koji će u radu sa polaznicima iz prve ruke podijeliti svoja iskustva, saopćio je menadžment Maye Sar.

Prijave će se vršiti tokom cijele godine putem web stranice www.mayasar.com, e-mail adrese [email protected] i oficijelne Facebook stranice.