14. aprila
14

Mavi Kan Trio u Coloseum Clubu

Klix.ba
U subotu, 14. aprila sa početkom u 22 sata svi posjetioci Coloseum Cluba bit će u prilici da budu dio vrhunskog koncerta na kojem će svoje nove pjesme predstaviti Mavi Kan trio.

Mani Kan trio je osnovan u Zagrebu 2003. godine i od tada svojoj publici nastoje da približe sevdalinke kombinirajući tradicijske napjeve i instrumente sa smooth jazzom.

Bend čine pjevačica Sakin Modronja, violinist Bruno Urlić i saksofonist Marijan Jakić a tokom godina sarađivali sa mnogim uvaženim umjetnicima, između ostalog i sa uvijek dragim gostom Coloseum Cluba, Damirom Urbanom.

Ovo troje ljudi iz različitih muzičkih krugova ujedinili su snage u ideji da novim pristupom, modernim aranžmanima predstave bosanske sevdalinke, te zvuke Turske i Bliskog Istoka današnjem slušatelju i muzičkom sladokuscu.

Trio se vraća na scenu novim singlom "Šta mi fali", najavljujući album "Kao Sarajevo" i donoseći nešto moderniji zvuk sa primjesom pop-a. Ovom prilikom će album predstaviti sarajevskoj publici koja je uvijek znala cijeniti istinske umjetnike a mi pozivamo sve da budu dio ovog jedinstvenog muzičkog ugođaja i da se prepuste emocijama.