Sarajevo
0

Massimo Savić i gosti u Domu mladih u "devet"

Sarajevo-x.com
Hrvatski Frank Sinatra, kako zovu popularnog muzičara Massima Savića, nastupit će ponovo pred sarajevskom publikom 18. juna u 21 sat u Domu mladih.

Nakon pet godina pauze i dva albuma obrada kultnih pjesama, "Vještina" i "Vještina II", Massimo je prošle godine izdao autorski album, uz izuzetak jedne obrade Massimu omiljenog Renata Zera "Sunce se ponovo rađa".

Pored posebnih gostiju, Nene Belana i Edina Karamazova, Massimo izvodi pjesme Arsena Dedića, Lee Dekleve, Aljoše Šerića, Jana Plestenjaka, Ines Prayo, Eni Kordić, Renata Zera.

Pjesma "Indija", autora Jana Plastenjaka i "Zar više nema nas", koju izvodi sa Nenom Belanom, već mjesecima ne silaze sa vrhova top lista.

Pored pjesama sa novog albuma, koje su nesporni dokaz Massimove vještine i umijeća, publika u Sarajevu čut će i hitove kao što su "Stranac u noći", "Odjednom ti", "Gloria", "Samo jedan dan", "Mi nismo sami" i "Pokreni me".

Ulaznice u pretprodaji iznose 12 KM do 15. juna, a poslije toga prodavat će se po cijeni od 15 KM. Na dan koncerta koštat će 20 KM, a prodajna mjesta su plato Skenderije i u prostorijama agencije Panta Rhei, organizatora ovog muzičkog spektakla.