Muzika
20

Massimo ponovo oduševio publiku u Zenici

Klix.ba
Hrvatski muzičar i kantautor Missimo Savić večeras je ponovo Plavu dvoranu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici ispunio do posljednjeg mjesta.

Ovo je bio drugi koncert Massima u Zenici u okviru njegove turneje po gradovima Bosne i Hercegovine. Zeničani su kao i prvog koncerta, svaku izvedbu Massima nagradili velikim aplauzom. Repertoar pjesama bio je isti, ali emocije Zeničana i aplauzi su bili jači nego na prvom koncertu, kojeg je Massimo održao u Zenici prije šest dana.

"Velika mi je čast da sam ponovo u Zenici i da svoju turneju upravo završavam u ovom gradu. Moram reći da sam jedva čekao da dođem i ispunili ste moja očekivanja. Posebno mi je drago što sam dobio informaciju da mnogi nisu struju platili, ali su došli na moj koncert", kazao je Massimo.

Turneja Massima Savića je započela 1. marta u Bihaću, nakon čega je 5. marta održao koncert u Tuzli. Dvoranu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici do posljednjeg mjesta je ispunio 6. marta, nakon čega za Dan žena nastupao u Domu mladih u Sarajevu. Nakon nastupa u Mostaru 10. marta, Massimo je svoju turneju završio večeras sa odličnim koncertom u Zenici, koji će se sigurno dugo vremena pamtiti.

Producent bh. turneje Massima Savića, Tomislav Kašljević u izjavi za Klix.ba je kazao kako je zadovoljan turnejom te načinom na koji je Massimo odradio posao.

"Kompletna turneja je ispunila očekivanja, u svakom gradu smo mogli uraditi duple koncerte, a ja sam kao producent zadovoljan. Zadovoljan sam kako je i Massimo bio raspoložen i što je dao svoj maksimum na ovim koncertima. Imao sam veliku pomoć firme m:tel koja je zaista znala pratiti ovu turneju i zahvaljujući njima ona je napravljena i bila uspješna", kazao je Kašljević.

On je još dodao da je interesovanje i za drugi koncert Massima postojalo i u drugim gradovima u kojima je ovaj muzičar nastupao, ali da to nije bilo moguće ovaj put realizirati.

"Mostar je ljut, jučer su me pitali zašto u Mostaru nema drugog koncerta, a u Zenici imao. Rekao sam da je u Zenici jer sam iz Zenice i jer sam svojim sugrađanima odlučio ponuditi još jedan koncert, naravno, volio bih da sam to mogao uraditi i u Mostaru", zaključio je Kašljević.

Druženje Massima Savića sa zvanicama nastavljeno je u Cabaret klubu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.