INmusic festival na Jarunu
0

Martina Topley Bird na T-Mobile stageu

Sarajevo-x.com
Impresivnoj listi izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu pridružuje se i popularna britanska trip-hop pjevačica Martina Topley Bird.

Postaje poznata po saradnji s Trickyjem, a u svojoj karijeri sarađuje i s drugim poznatim glazbenim imenima kao što su David Holmes, Danger Mouse, Gorillaz, Diplo, Massive Attack i drugi.

Biografija

Rođena je 1975. godine u Londonu. Stječe popularnost kao prateći vokal trip-hop pionira Trickyja na njegovom albumu prvijencu "Maxinquaye" (1995.). Uspješnu saradnju s Trickyjem nastavlja i na njegovim sljedećim albumima "Nearly God" (1996.), "Pre-Millennium Tension" (1996.) i "Angels with Dirty Faces" (1998.), nakon čega započinje solo karijeru. Debitantski album "Quixotic" izdaje 2003. godine, a album dobiva pozitivne kritike i biva nominiran za Mercury Prize te godinu dana kasnije reizdan pod nazivom "Anything". Svoj drugi album "The Blue God", čiju produkciju potpisuje Danger Mouse (Brian Burton – Gnarls Barkley), izdaje 2008. godine.

Uz nastupanje s Massive Attackom na njihovoj posljednjoj turneji, Martina Topley Bird sarađuje s bristolskim dvojcem i na njihovom najnovijem albumu "Heligoland" kojeg su izdali početkom godine, a kojeg će ujedno i predstaviti na T-Mobile INmusic festivalu!

Uz Martinu Topley Bird svoje nastupe na ovogodišnjem T-Mobile INmusicu potvrdili su i Massive Attack, Billy Idol, The Flaming Lips, LCD Soundsystem, Morcheeba, !!!, Pendulum, Rise Against, Flogging Molly, Broken Social Scene i mnogi drugi.

Uz vrhunski muzički program, festival ove godine ima i bogatu šestodnevnu kampersku ponudu s nizom zanimljivih sadržaja. Kamperi će tako na raspolaganju imati toplu vodu, wireless internet, trgovinu te mogućnost čuvanja ličnih stvari, punjenja mobitela i laptopa, a uz osnovni sadržaj, u šest dana boravka moći će uživati i u kupanju, sportu, muzici, posjetima gradu i zanimljivim lokacijama širom Hrvatske.