Muzika
19

Martin Garrix, Tale of Us i Dixon pojačavaju nikad snažniju postavu Exit Dance Arene

Klix.ba
Petnaesti rođendan Exita slavit će se uz najveća imena elektronske muzike.

Globalna DJ superzvijezda i autor dance hita "Animals" Martin Garrix potvrdio je premijerni nastup u subotu 11. jula na spektakularnoj Exit Dance Areni.

Spot za njegov hit pogledalo je više od pola milijarde ljudi na YouTubeu, a ovaj multi-platinasti singl osvojio je najznačajnije evropske i svjetske top liste. Osamnaestogodišnjeg momka iz predgrađa Amsterdama magazin Forbes nazvao je najvećom mladom zvijezdom u usponu, imajući u vidu da ga je upravo publika izglasala na 4. mjesto svjetske DJ liste, ispred imena kao što su David Guetta, Avicii, Skrillex i Calvin Harris.

Garrix je vodeća zvijezda i drugih najznačajnijih svjetskih festivala kao što su Tomorrowland ili Coachella, a ove godine imat će čast da zatvori susjedni Sziget na glavnoj bini. Noć kasnije, 12. jula, na Dance Areni nastupit će i dva prvoplasirana imena sa aktuelne Resident Advisor liste, berlinski lideri novog elektronskog zvuka, DJ i producent Dixon i elektronski duo Tale of Us. Njima će se na svjetski slavnoj, elektronskoj pozornici Exit festivala, pridružiti i engleski tandem Simian Mobile Disco, austrijski duo Klangkarussell, istaknuti producenti Roman Flugel i Marc Kinchen (MK), te zvijezde u usponu wAFF i Francesca Lombardo.

Aktuelnost i inovacije dodatno će unijeti svojim nastupima zvijezde u usponu, prije svega budući hedlajner najvećih pozornica Oliver Heldens, čiji su hitovi "Gecko (Overdrive)" i "Koala (Last All Night)" osvojili 1. odnosno 5. mjesto prošlogodišnje britanske liste singlova. Kada je prvo mjesto britanske liste singlova osvojio "Animals" Martina Garrixa, upravo Heldensov remiks bio je najzapaženiji. Ako je vjerovati nepogrešivom talentu koji dolazi iz holandskog grada Brede, ne većeg od Novog Sada, iz kojeg dolazi Hardwell, onda ne čudi što se prašina brzo podigla i oko progressive house producenta čiji pseudonim je Kill The Buzz. Inovativni zvuk godinama dolazi sa prestižne njemačke etikete "Kompakt", koju će na Areni predstaviti danski DJ i producent Kölsch, čija numera "All That Matters" spada u red najemotivnijih u prethodnih nekoliko godina.