Muzika
24

Marko Nastić i Marčelo predvode finalna regionalna pojačanja za Sea Dance

Klix.ba
Jedna od najvećih balkanskih DJ zvijezda Marko Nastić, zavrtjeće ploče na Dance Paradise bini u subotu 16. jula, finalne večeri ovogodišnjeg Sea Dance festivala na Jazu. Njegov nastup biće ujedno i uvertira u dugoočekivani set čuvenog detroitskog techno maga Jeffa Millsa.

Izlazak sunca na Dance Paradise bini uz ova dva majstora za DJ pultom prepričavaće se godinama baš kao kad su posljednji put nastupali zajedno 2003. godine u rovovima Petrovaradinske tvrđave.

Ovogodišnji program na Dance Paradise bini, koji će se odvijati kako tokom dana, tako i tokom večeri, svojim nastupima rame uz rame sa vrhunskim svjetskim DJ-evima, upotpuniće domaća i regionalna imena Goran Ivanović, Darko Milošević, Rayo, Buba, Budo Šuković, Popi Divine, Milana Kovačević, Klaus i Vanyano.

Listi već najavljenih muzičkih zvijezda koji će nastupiti na glavnoj festivalskoj bini pridružiće se i čuveni reper i pisac Marčelo, koji stiže na Jaz u petak, 15. jula, uz odlične crnogorske sastave Gomila nesklada i Manitou. Marčelo će na Sea Dance festivalu, u društvu svojih Filtera i violiniste Filipa Krumesa (koji je ujedno i član Marčelovog pratećeg sastava Napeti Quintet), predstaviti drugačiji štimung svojih omiljenih pjesama.

Za publiku će ovaj koncert biti prilika da na djelu provjeri njegovu autorsku širinu i rijedak muzički talenat. Mladi crnogorski sastav Gomila nesklada nastupiće na ovogodišnjem Sea Dance festivalu 15. jula, a publika će imati prilike da čuje sjajne rifove i numere prožete elemenatima hard core, alternativa, punk, metal zvuka. Urbana hardcore fuzija reggae-a, dub-a i hip hop-a, predstavljena kao izliv surove ulicne energije prozete spiritualnim vajbom reggae/dub muzike, je onošto krasi zvuk nikšićkog sastava Manitou, kojeg ćemo slušati 16. jula na Jazu.

Svoj dolazak na ovogodišnji Sea Dance, koji će se održati od 14. do 16. jula na plaži Jaz, među prvima su već potvrdili i jedna od najznačajnjih muzičkih ikona današnjice DJ i producent Skrillex, Hurts, Stereo MCs, Lost Frequencies, Jeff Mills, Black Coffee, Sister Bliss - Faithless DJ set, Banco de Gaia, Andy C, Filatov & Karas, Goldie, My Nu Lang & Dread MC, Sub Focus & MC ID,Shy FX feat MC stamina, Zomboy, S.A.R.S, Who See + mnogi, mnogi drugi.

Exit i portal Klix.ba vam poklanjaju ulaznice za Sea Dance festival, a sve što trebate uraditi jeste javiti nam se sa svojim podacima (ime, prezime i broj telefona) na mail adresu [email protected].

Update: Nagradna igra je završena, a dobitnici ulaznica su kontaktirani mailom. Ostalima više sreće naredni put!