Muzika
0

Marko Nastić 21. februara ipak u Holiday Innu

Klix.ba
Zbog velike zainteresovanosti za dolazak Marka Nastića u Sarajevo organizator partija se potrudio da ponudi kvalitetniji provod posjetiocima. Iz toga razloga lokacija održavanja partija nije klub Labirint, kako smo ranije najavili, nego diskoteka hotela Holiday Inn.

Marko Nastić je rođeni Beograđanin. Od malih nogu fasciniran je sintisajzerima i ritam mašinama. Marko rano pokazuje interesovanje prema elektronskom zvuku. Karijeru započinje u radnji Happy People gdje stiče poznanstva sa akterima beogradske klubske scene. Prve rezidenture imao je u klubovima Industrija i Omen gdje upoznaje Dejana Miličevića sa kojim pravi projekat TTP (Teenage Techno Punks).

Nastupio je sa svim većim imenima techno scene. Gostovao je u gotovo svim evropskim gradovima, a prvu turneju van Evrope imao je u Brazilu 2002. godine. Omiljene dvije stvari u elektronskoj muzici su mu ROLAND 909 i JUNO 106. Ekskluzivno izdaje za izdavačku kuću Recycled Loops za koju je izdao dva EP-a: "Devil in my pants" i "Lets get high", sa kojima je doživio značajan internacionalni uspjeh. U međuvremenu je pokrenuo izdavačku kuću RECON iza koje će se naći imena kao sto šu: Umek, Valentino Kanzyani, Dejan Miličević, Leon, Kobaja kao i sam Marko.

Tokom 2003. godine planirane su turneje po Brazilu, Kolumbiji i Japanu kao i izdanja za Recycled Loops i EAR musik kao i remix za novi slovenački label Fargo. Markovi omiljeni klubovi su: M47 u Mađarskoj, U60 u Frankfurtu, Sala Del Sel u Geroni i Techno Flash u Valdolidu.

DJAVO U 64C4M4

DAY 21 MONTH February CITY Sarajevo DISKOTEKA INN – HOLIDAY INN

T E E N A G E T E C H N O P U N K S

MARKO NASTIĆ / ttp / teshka mashineria / recycled loops

JAY S KURT / NGUNDERTECH / Sa

DARIO KALEA / ENERGY TEAM / Sa

Više informacija: www.pre-version.co.ba