Muzika
5

"Malog anđela" Ilmu nije omeo tehnički propust, Haris stisnuo zube uprkos povredi

Klix.ba
Danijel (Foto: X Factor Adria)
Završena je i četvrta live emisija regionalnog muzičkog takmičenja X Factor Adria, a nakon pojedinačnih nastupa i glasanja publike u međusobnom dvoboju dvije Aleksandre, takmičarke koje su dobile najmanje glasova, show je, nakon glasanja žirija, napustila Aleksandra Sekulić iz Beograda.

"Nisam anđeo" pjevala je u večerašnjoj emisiji X Factor Adria 13-godišnja Ilma Karahmet iz Kiseljaka. Izuzetno visoki tonovi pjesme koju u originalu izvodi Marija Šerifović nisu predstavljali problem našoj takmičarki, ali se pred kraj desio tehnički propust koji je nakratko zabrinuo nevjerovatno talentovanu djevojčicu.

Ipak, publika i žiri ubrzo su spriječili da se Ilma rasplače i utješili je pohvalama.

Iako se Emini Jahović Sandal i Kristini Kovač nije svidio izbor pjesme, Ilmu su utješile riječima da se tehnički problemi u emisijama uživo dešavaju i da je to ne treba brinuti.

"Šta god da pjevaš, pjevaš fantastično", ponovio je Željko i pozvao Ilmu da se osmjehne ispričavši joj kako se i njemu desilo nešto slično na izboru Pjesme Balkana.

Kristini se posebno svidio mladalački fazon i Ilmin izgled, dok je Kiki primijetio da je prvi put pomalo i zaplesala na bini.

"Idemo dalje i mislim da si bila jako, jako dobra", kazao je Kiki, Ilmin mentor.

Maid Hećimović, na čijoj probi je pukla bina, pjevao je "Stvari lagane" grupe Tuti Fruti.

"Ti si i dalje čovjek drama i to dokazuješ iz nastupa u nastup. Ti propagiraš taj fazon ex-Yu 80-ih i jedini savjet koji za tebe imam - sad je pravi trenutak da naučiš da kontrolišeš glas", poručila je Kristina.

"Kad ti pjevaš ja se osjećam sigurno", poručio mu je mentor Joksimović.

Balkanski John Legend, Lukijan Ivanović, imao je i večeras svoje minute slave pjevajući "Love Me Again" Johna Newmana.

Joksimović je zamjerio što mu visoki tonovi nisu čisti, a Kovač je rekla da je ovo pjesma "koja ga je pojela".

Haris Ćato je stisnuo zube, iako je povrijedio nožni prst, te večeras sjedeći i na svoj način ispjevao "Sve je laž", numeru Dine Merlina.

"Mislim da večeras nije bilo ravnodušnog ni ovdje u publici ni kraj malih ekrana", rekao je Joksimović. Potom je uslijedilo negodovanje Kristine i duža rasprava između ova dva člana žirija o tome da li Harisu stoji pop muzika.

Makedonac Daniel Kajmakoski, mladić koji je za kratko vrijeme osvojio ženska srca i postao ponos ovog takmičenja, izveo je pjesmu benda One Republic "Counting Stars". Ispraćen je uz gromoglasan aplauz.

Aleksandra Brković je pomalo bolesna pokazala kako izvodi dance numere, dok se Aleksa Perović, kojeg je mentorica Emina Jahović Sandal prozvala najljepšim osmijehom X Factora i španskim zavodnikom, ponovo okušao u latino ritmovima.

Aleksandra Sekulić iz tima Kikija Lesendrića imala je veliku tremu i nije oduševila, a potom su se na sceni pojavili "Doktori", za koje je Željko Joksimović rekao da su "zemljotresno dobri". Jedan od doktora je, kao što znate, Armin Malikić iz Banovića.

Sjetne i senzualne djevojke iz grupe 4U pjevale su "Summertime Sadness" Lane del Rey, a među njima se i ovoga puta našla Vanja Mišić iz Banje Luke. Čarobna Tamara Milanović večeras je izabrala pjesmu "Jar of Hearts" Christine Perri, a žiri joj je prognozirao svjetski uspjeh.

Gošće večerašnje emisije bile su Jelena Rozga i Doris Dragović.