U subotu 8. maja
0

Makedonska diva Kaliopi u Coloseum klubu

Sarajevo-x.com
Makedonska muzička diva Kaliopi nastupa u subotu 8. maja u popularnom sarajevskom klubu Coloseum. U pratnji svog benda, Kaliopi će se sarajevskoj publici predstaviti u punom sjaju, interpretirajući brojne hitove s nekoliko posljednjih studijskih albuma, posebice posljednjeg hit albuma "Želim ti reći". Na repertoaru će se te večeri naći i po neka tradicionalna makedonska pjesma u jazzy aranžmanima.

"Mojoj vjernoj sarajevskoj publici poklonit ću večer punu iznenađenja“, obećava vokalistica koja će u Colosseumu nastupiti prvi puta u karijeri. Inače, Kaliopi Bukle s pravom ističu kao najbolji vokal Balkana, a sarajevska publika ju je imala prilike čuti i prije nekoliko mjeseci u sklopu manifestacije Sarajevska zima, gdje je nastupala zajedno s virtuozom barokne lutnje Edinom Karamazovim s kojim je objavila album Oblivion.

Inače, svestrana i kompleksna muzičarka i kantautorica pored pop glazbe, iza sebe ima već i komponovanje muzike za dvije teataske predstave, a također je glumila glavnu žensku ulogu u prvom makedonskom mjuziklu "Čija si".

Komponovala je muziku za savremeni balet "Ja, Isadora", te za prvi makedonski igrano-poetski film "Elegija za tebe". Proglašena je počasnom ambasadoricom UNHCR, a pored mnogobrojnih nagrada koje je tokom godina primila za svoje umjetničko stvaralaštvo, također je dobitnica i statue Majke Tereze.