Muzika
0

Majstorski nastup Prljavog kazališta i Polaroid Tripa

Piše: A. U.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U okviru Sarajevo Music Stagea, u Domu mladih je nastupio legendarni zagrebački bend Prljavo kazalište. Publika je uživala uz stare hitove ovog benda, ali i pjesme sa novog albuma. Uz "Prljavce", nastupio je i mladi sarajevski bend Polaroid Trip.

Prljavo kazalište podsjetilo je publiku na svoje stare hitove, ali pjesme sa novog albuma „Možda dogodine“, čija je sarajevska promocija bila u maju ove godine.

Kao usviran bend, sa 35 godina staža i 14 albuma iza sebe, "Prljavci" su rutinski odsvirali dobar koncert i hitove koji bend čine prepoznatljivim i na koje je publika navikla. Nizale su se pjesme poput: "Pisma ljubavna", "Sve je lako kad si mlad", "Kiše jesenje", "Tu noć kad si se udavala", "Moj bijeli labude"...

Uz Prljavo kazalište, na sceni Sarajevo Music Stagea nastupio je i mladi sarajevski bend Polaroid Trip, koji je predstavio pjesme sa nadolazećeg albuma "Cestama".

Pet momaka iz Sarajeva, Viteza i Novog Travnika svojim su pjesmama zagrijali publiku i pokazali zavidno muzičko umijeće.

Snimanje prvog albuma Polaroid Tripa je zakazano za jesen ove godine, a članovi benda trenutno sređuju stare pjesme i rade na novim.

Nakon Prljavog kazališta i Polaroid Tripa, na Sarajevo Music Stageu nastupit će Boban Marković Orchestra. Koncert će se održati 21. augusta u 24 sata.