Nije mogla ostaviti drogu i alkohol
0

Majka: Očekivala sam Amyjinu smrt

Sarajevo-x.com
Tijelo je prebačeno u lokalnu mrtvačnicu
Još uvijek nema zvanične potvrde o uzroku smrti britanske pjevačice, Amy Winehouse, koja se dugo borila s ovisnošću o alkoholu i drogama.

Naravno, sumnja se da je uzrok smrti predoziranje drogom, a Daily Mail podsjeća kako je Amy nedavno govorila da je uništena i neutješna nakon što je prekinula vezu sa svojim momkom Regom Travissom. On je prethodno odbio stupiti u brak s Amy, te je činio sve kako bi pomogao svojoj djevojci da se vrati normalnom životu. Digao je ruke kad je shvatio da od toga nema ništa.

Tijelo pjevačice sinoć je prevezeno u lokalnu mrtvačnicu u Londonu, a njena majka Janis priznala je kako vjeruje da je smrt njene kćerke bila "samo pitanje vremena", odnosno da je tako nešto očekivala. Bez obzira na to, naravno, ističe kako je vijest o smrti Amy jako pogodila. Vidjele su se posljednji put 24 sata prije tragične smrti.

Janis u teškim trenucima nalazi utjehu u činjenici da je s kćerkom provela ugodan dan u petak. U svom bolu zbog gubitka kćerke prisjeća se kako joj je ona u petak na rastanku rekla: "Volim te, mama".

Sinoć je Amyjin otac Mitch - koji je također bio svjestan da će umrijeti ako ne prestane piti i drogirati se - rekao da je uništen. On je bio na putu prema New Yorku gdje je trebao učestvovati na jazz festivalu kad je saznao za smrt kćerke. Naravno, odmah se vratio u London, kako bi bio uz porodicu. Policijski izvori navode kako se zasad njena smrt dovodi u vezu s prekomjernim uzimanjem droge i alkohola, međutim, to će se i definitivno znati nakon obdukcije koja bi trebala biti obavljena u ponedjeljak.

Dio ceste ispred stana u kojem je živjela Amy u Londonu policija je sinoć ogradila. Novinari, lokalno stanovništvo i fanovi su se okupili oko policijske trake, dok su forenzičari obavljali svoj posao u zgradi.