Novi aranžman poznatog hita
17

VIDEO / Maja Milinković snimila prvi fado singl u BiH

Klix.ba
Maja Milinković će uskoro promovisati prvi fado singl snimljen u BiH. Radi se o novom aranžmanu poznate pjesme Amalije Rodrigez iz 1955. godine "Tudo isto e fado", čiji je autor Anibal Nazare.

Osvježenje i novitet koji je Maja svojim izuzetno uspješnim koncertima fado muzike donijela na bh. muzičku scenu nastavlja se u septembru.

Ovih dana Maja Milinković će promovisati prvi fado snimljen u BiH. Radi se o novom aranžnmanu poznatog singla Amalie Rodrigez iz 1955. godine "Tudo isto e fado" čiji je autor Anibal Nazare.

Ova izuzetna melodija koja je svijet obišla zahvaljujući čuvenoj Amaliji, inspirisala je i Maju koja se kroz niz izuzetno uspješnih koncerata održanih u Sarajevu među kojima je i onaj na Baščaršijskim noćima, bh. publici predstavila kao vrsna interpretatorka ovog izuzetno zahtjevnog muzičkog izraza.

Majina vrsna i osobena interpretacija i doživljaj fado muzike svrstavaju je među rijetke u svijetu koji sa posebnom energijom i sugestivnošću ovu emociju prenosi na svoju publiku.

Singl "Tudo isto e fado" je sniman u sarajevskom studiju na Bistriku kod producenta Deneba Pinje. Uz Maju Milinković u radu na singlu su učestvovali vrsni muzičari, članovi ansambla "Fado verdadeiro": Adnan Teskeredžić- ritam sekcija, Berislav Beus - ritam akustična gitara, Bojan Dizdarević solo gitara i akustik bas, te Deneb Pinjo - producent i ton majstor.

Maja je za potpisivanje fado izvedbi odlučila koristiti majčino prezime Simonelli koje joj, kako kaže, bolje pristaje uz fado.