Pjevala sa Marizom
80

FOTO+VIDEO / Maja Milinković Simonelli osvaja Lisabon

Klix.ba
Nakon što je snimila prvi fado u BiH pod nazivom "Tudo isto e fado" i nakon niza uspješnih koncarata Fado muzike odrzanih ove godine u Sarajevu, naša mlada pjevačica Maja Milinković Simonelli je bila u 15-dnevnoj posjeti Portugalu.

Maja se odlučila posjetiti glavni grad Portugala Lisabon, gdje je kako kaže otišla da “pronađe svoj Fado“. Poznato je da je Lisabon mjesto rođenja Fado muzike i mjesto gdje Fado i dalje “živi“ svaki dan, gdje se svakodnevno svira i pjeva u brojnim popularnim Casas do Fado (Fado kućama).

"U Lisabonu su bili oduševljeni sa mnom i sa mojim fadom, a posebno činjenicom da sam došla čak iz Sarajeva da se bolje upoznam sa Fadom", kaže Maja.

Maja sa Marizom
Maja sa Marizom
Nakon što je pjevala u nekoliko Fado kuća u čuvenim kvartovima Lisabona, aja je pozvana kao specijalni gost u popularnu kucu Tasca do Chico na proslavu godišnjice braka Marizinog menadžera i njegove supruge, gdje je u duetu sa Marizom, trenutno najpopularnijom zvijezdom Fado muzike, pjevala poznati fado “Loucura”.

"Prvo sam mislila da je neka šala, ali ubrzo sam se uvjerila da nije. Za mene je bila velika čast pjevati sa tako velikom divom kao sto je Mariza. Imala sam veliku tremu i srce mi je lupalo kao da prvi put u životu pjevam", rekla je Maja nakon nastupa u "Tasca do Chico", kultnom fado mjestu koje je nezaobilazna stanica za sve one koji žele doživjeti istinski Lisabon i pronaći pravi fado.

"Mariza rijetko pijeva sa drugim fadistima. To što je pjevala sa Majom je velika stvar i zaista nešto znači. Maja može biti ponosna, jer je njen dolazak ovdje kod nas bio pravo iznenađenje i otkriće. Očekujemo njen skori povratak", rekao je Francisko Guerrairo Tenazinh, dobar poznavalac fada.