Muzika
803

Maid Hećimović za Klix.ba: Bilo je fenomenalno, cijela Arena je skandirala moje ime

Piše: N. Jamaković
Maid Hećimović
Maid Hećimović
Bh. takmičar u prvom izdanju regionalnog showa X Factor Adria Maid Hećimović u razgovoru za Klix.ba je kazao da je prezadovoljan načinom na koji je predstavio sebe i BiH na ovom takmičenju, te na kraju i osvojenim trećim mjestom.

"Prezadovoljan sam. Srce mi je zaista bilo puno sinoć, a posebno emotivan trenutak je bio kada je cijela Arena skandirala moje ime, dakle i Danijelovi, Tamarini, Lukijanovi navijači, svi. Ne mogu opisati kako je sve to bilo, svi oko mene su plakali. U svakom slučaju to je velika stvar", kazao je Hećimović.

Ističe kako je ostvario cilj jer je na ovo takmičenje došao kako bi proširio svoje tržište, ali i ostvario neke nove veze i kontakte.

Na turneju sa Danijelom

"Evo, mogu vam otkriti da je već dogovoreno da Danijel i ja idemo zajedno na američku i kanadsku turneju sredinom maja. Ima toga još, ali zasad je možda rano o tome", rekao je Hećimović.

Publika ga izuzetno cijeni zbog činjenice da svoje emocije ne krije i zna ih podijeliti sa publikom.

"Za pjesmu 'Kao moja mati' sam posebno emotivno vezan jer mi je majka umrla prije 11 godina, tako da su me sinoć emocije jednostavno preplavile i nisam ih ni želio skrivati. A, publiku ne možete prevariti niti glumiti to. Sve je bilo spontano, baš kao i moj govor na sceni", dodao je Maid.

Upitali smo ga i za "zbrku sa brojevima" zbog čega su Maidovi navijači glasali za srbijansku predstavnicu Tamaru Milanović umjesto za njega.

Pomogao Tamari

"Da to je bilo na početku glasanja, zato što se cijeli dan na zvaničnoj Facebook stranici vrtilo da sam ja na broju 5, umjesto 4, tako da je jedan broj ljudi, uključujući i članove moje porodice glasao za Tamaru umjesto za mene. Mogu reći da mi je žao zbog tih ljudi, kao i da mi je drago ako sam na taj način pomogao Tamari da ostvari bolji rezultat", naveo je Maid, koji je iskoristio priliku da čestita pobjedniku.

"Želim čestitati Danijelu na zasluženoj pobjedi, mada neću reći da i ja nisam taj koji je također mogao argumentovano stati iza tog prvog mjesta. U svakom slučaju, ovo je bilo jedno divno iskustvo za mene, a i sam krajnji plasman, bronzana medalja čini me ponosnim jer sam najbolje plasirani Bosanac u X Factoru i drago mi je da sam sebe i svoju državu imao priliku predstaviti na najbolji način", zaključio je.