Muzika
22

Magdalena Bogić: Svi u podsvijesti imamo želju za pobjedom na X Factoru

Piše: L. Č.
(Foto: Facebook)
Magdalena Bogić iz Jajca, jedna je od učesnica takmičarskog muzičkog showa X Factor Adria. Ona je, pored Amela Ćurića, Farisa Pinje, te Adnana Pacolija i Tarika Mulaomerovića, jedina takmičarka iz BiH koja je postigla značaj uspjeh u ovom muzičkom showu i skoro došla do finala.

Ova talentovana djevojka pjeva otkako zna za sebe, a kao djevojčica je imala priliku nastupati na brojnim dječijim festivalima.

Kaže kako je muzika definitivno nešto čime se želi baviti u životu. Pjeva u horu, a već šest godina ima vlastiti bend pop-rock žanra.

Pored muzike, Magdalena već šest godina trenira odbojku. Završila je 3. razred gimnazije u Jajcu, a nakon završene srednje škole, planira upisati DIF.

Za Klix.ba Magdalena govori kako je učešće na X Factoru za nju prvenstveno škola u kojoj ima priliku da nauči dosta stvari, ali i da se druži i uživa.

"Jako sam zadovoljna sa svim svojim nastupima jer ja sama znam koliko sam radila i koliko sam imala zahtjevne pjesme za izvedbu. Ne želim da se žalim, svaki put dajem svoj maksimum", kaže Magdalena.

Takmičari naporno rade i pripremaju se za nastupe svakodnevno, a kad dobiju slobodan dan, najčešće ga iskoriste za odmor ili šetnju Beogradom.

"Teško mi je reći da očekujem pobjedu, ali svi smo se prijavili radi toga, svi u podsvijesti imamo tu neku želju za pobjedom", kaže Magdalena za Klix.ba.