Muzika
0

Madonna se sastala s Peresom u Jeruzalemu

FENA
Pop zvijezda Madonna sastala se sinoć u Jerusalimu sa predsjednikom Izraela Šimonom Peresom, na sopstveni zahtjev, u okviru posjete Izraelu, gde je došla povodom jevrejske Nove godine i na konferenciju o jevrejskom misticizmu.

Sastanak u rezidenciji predsjednika, zatvoren za medije, počeo je po završetku dvodnevnih novogodišnjih svečanosti i sa početkom jevrejskog dana odmora - šabata. Peres je poklonio Madonni kopiju Tore, Starog Zavjeta, javila je izraelska televizija.

U petak je Madonna na konferenciji u jednom telavivskom hotelu pjevala jevrejske pjesme.

Pjevačica je u srijedu, uoči Nove godine, doputovala u privatnu posjetu Izraelu, sa suprugom, filmskim režiserom Gajom Ričijem i nije se obraćala medijima.

Na konferenciju u organizaciji kabala centra iz SAD, došli su i glumica Demi Mur sa suprugom Eštonom Kučerom i modna kreatorka Dona Karan.

Oni su viđeni na ulicama Tel Aviva, a Madonnin muž se kupao u moru ispred hotela, prenosi Tanjug.

Madonna je rođena kao katolkinja, ali se zainteresirala za kabalu - jevrejski misticizam prije nekoliko godina.

Odabrala je hebrejsko ime Ester i nosi crvenu vrpcu oko ručnog zgloba kako bi se odbranila od urokljivih očiju.

Prije tri godine je bila u prvoj sličnoj posjeti Izraelu, kada su je saljetali novinari, pa su organizatori obećali da će je ovog puta više čuvati.

I prilikom ovog borakva u jevrejskoj državi obići će mjesta svijeta za kabaliste, što nimalo ne odobravaju ortodoksni Jevreji.