Muzika
0

Madonna otkazala koncerte u Izraelu

NINA
Pjevačica Madonna je krenula na svjetsku turneju pod nazivom "Re-Invention", ali je otkazala tri koncerta koja je trebala održati u Izraelu zbog nasilja u toj regiji, uključujući ubistvo lidera militantne organizacije Hamas, javio je AP.

Madonna, koja je turneju počela u ponedjeljak u Los Angelesu, izjavila je da njezin menadžer ne želi da ona putuje u Izrael zbog "napada na lidera Hamasa".

"Nije dobra ideja da tamo držim koncerte", rekla je ona u emisiji "Access Holywood" na američkoj televiziji.

Londonski tabloidi su objavili da je Madonna otkazala koncerte u Izraelu, koje je trebala održati u septembru, zbog toga što je jedna nepoznata palestinska teroristička organizacija prijetila njoj i njezinoj djeci - sedmogodišnjoj Lourdes i trogodišnjem Rocu. Međutim, ona je u emisiji "Access Holywood" to demantirala.

"Ne, niko mi nije prijetio, i da se ja pitam, išla bih u Izrael, ali moj menadžer neće da me pusti", kazala je pjevačica.

Ona na koncertima u okviru svoje nove turneje prikazuje provokativne slike, kao što su snimak palestinskog i izraelskog dječaka koji hodaju držeći se za ruke, i simulira seks igrajući tango s jednom igračicom.

Madonnina turneja, u okviru koje će održati koncerte u 18 gradova, među kojima su i Las Vegas, New York, Toronto, Manchester i London, završava se 5. septembra u Parizu.